Fizyoterapist Kübranur Terzi, diyabette Egzersizin önemini açıkladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fizyoterapisti Kübranur Terzi kilo kontrolü yaşam kalitemizi yükseltir

14.11.2023 13:26:00 0
Fizyoterapist Kübranur Terzi,  diyabette Egzersizin önemini açıkladı

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü fizyoterapisti Kübranur Terzi Diyabette Egzersiz hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Terzi yaptığı açıklamada fiziksel aktivite diyabetli bireylerde büyük önem taşır. Çünkü fiziksel aktivitenin arttırılması dokularda insilün duyarlılığını artırarak insilün ihtiyacını azaltır dedi.

Terzi, yiyeceklerin parçalanma sonucu oluşan şekerin kas dokuları tarafından kullanılmasını hızlandırarak kan şekerini düşürür. Metebolik kontrolün iyileşmesine katkı sağlar, kilo kontrolü sağlayarak obeziteyi önler, kendimizi iyi hissetmemizi sağlar ve yaşam kalitemizi yükseltir dedi.

Fizyoterapisti Kübranur Terzi, diyabette egzersizin nasıl yapılacağına değinerek, egzersizin yemeklerden bir yada iki saat sonra düzenli ve  istikrarlı yapılacağını belirterek, egzersiz, öncesi, sırası ve sonrasında kan şekeri takibi yapılmalıdır. Ve sıvı kaybını önlemek için bol su tüketilmelidir dedi.

Diyabet hastalarının egzersiz sırasında yanında kesme şeker bulundurmaları gerektiğini ifade eden Terzi, egzersiz süresi şiddetli ve kademeli olarak arttırılmalıdır. Diyabetli birey bir çocuksa eğer ailesi ile birlikte iş birliği içinde egzersiz programı hazırlanmalıdır. Egzersiz, esnasında aktif olacak estiremteye insilün enjeksiyonu yapılmamalıdır dedi. Terzi, hareketi ihmal etmeyin hayatı tadında yaşayın dedi.

 

 


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak