FIRINCILAR SICAK HAVADA ZORLU MESAİ YAPIYOR

Ardahan’da fırıncılar 250 derece sıcaklığa ulaşan fırının karşısında zor koşullara rağmen çalışıyor.

GÜNCEL 19.08.2022 15:25:00 0
FIRINCILAR SICAK HAVADA ZORLU MESAİ YAPIYOR

Ardahan’da fırıncılar 250 derece sıcaklığa ulaşan fırının karşısında zor koşullara rağmen çalışıyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Ardahan’da, saatlerce sıcaklığa maruz kalan fırıncılar, helal ekmek parası için zorluklara katlanıyor.

Bu yıl özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde bunaltıcı ve kavurucu sıcaklar yaşanıyor. Hava sıcaklığının 35 dereceye kadar yükseldiği Ardahan’ da, insanlar ekmek paralarını kazanmak için zorluklara katlanmak zorunda kalıyor.

Aşırı sıcak olan yaz günlerinde fırın ateşinin kattığı sıcaklığa rağmen fırının başından hiç ayrılmadan çalışan fırıncılar çok zorlansalar bile işlerini yaparak adeta bir sabır örneği sergiliyorlar.

Ardahan’da fırıncılık yapan Turgay Avşar, ''Ardahan’da bu yıl yaz ayları çok sıcak geçiyor. Sıcak ve bunaltıcı havalarda çalışmak her meslek için zordur. Ancak bazı meslekler sıcak havada daha da zor bir hal alıyor. Fırıncılık mesleği de bu mesleklerden biri. Fırın aşırı sıcak olan bir ortam. Özellikle havaların ısınmasıyla bu sıcaklık daha fazla hissedilir bir etki oluşturuyor. 250 dereceyi bulan fırın ateşinin karşısında çalışıyoruz. Fırıncılık yaz aylarında oldukça zor bir meslek haline geliyor. Kışın ise işler değişiyor tabi. Soğuk havada sıcak fırının başında çalışmak güzel oluyor. Yaz aylarında cefa, kışın ise sefa diyebiliriz. Tabi biz fırıncılar yaz kış demeden aynı ciddiyetle ve tempoyla çalışıyoruz. Fırıncılık hem güzel hem de zor bir meslek aslında. Fırıncılar olarak havaların soğumasını bekliyoruz. Soğuk havada fırında çalışmak daha güzel oluyor, bu da bir gerçek. Bu sıcak yaz günlerinde, sıcağa ve bunaltıcı havaya rağmen çalışan herkese kolaylıklar diliyorum'' dedi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı