FIRINCILAR ZAMMI DÜŞÜK BULDU!

Ardahan´da 1,50 TL olan 220 gram ekmeğin fiyatına zam yapıldı.

30.10.2020 18:16:01 0
FIRINCILAR ZAMMI DÜŞÜK BULDU!

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da 1,50 TL olan 220 gram ekmeğin fiyatına zam yapıldı.

Ardahan Ekmek Fiyatına İlişkin Azami Fiyat Tarifesi Belirleme Komisyonu´nda ekmeğe 25 kuruş zam kararı alındı. Ardahan´da 1,50 TL olan 220 gram ekmeğin fiyatına 25 kuruş zam yapılarak 1,75 TL oldu.

Ardahan Ekmek Fiyatına İlişkin Azami Fiyat Tarifesi Belirleme Komisyonu, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği´nde toplandı.

Toplantıya, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Ardahan Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Mustafa Morkoç, Ticaret İl Müdürü Tülay Şenel Atak, Ardahan Belediyesi Zabıta Müdürü Metin Marancı, ATSO Genel Sekreteri Aşkın Kızılkaya, Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ve İlçe Zabıtalarının temsilcileri katıldı.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç yaptığı açıklamada, "Un, doğalgaz, su, elektrik gibi girdilerin hepsine zam geldi. Maliyetler ciddi oranda arttı. Belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret Odası, Zabıta Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğünden oluşan ortak komisyon kararıyla ekmeğe zam kararı aldık.  Ardahan´da 1,50 TL olan 220 gram ekmeğin fiyatına 25 kuruş zam yapılarak 1,75 TL olması komisyonda kabul edildi. Tarifeler onaylanınca karar yürürlüğe girecek" dedi.

25 kuruşluk zammın komisyonda kabul edilmesinin ardından Ardahan fırıncı esnafı ise zammı düşük bularak tepki gösterdiler.

Fırıncılar, son 2 ayda ekmeğin ham maddesi olan un ve diğer girdilerde yaşanan fiyat artışlarından dolayı fırıncı esnafını ciddi anlamda sıkıntıya düştüğünü belirttiler.

Bir çuval unun bugün 155 liraya kadar yükseldiğini ifade eden Fırıncı esnafı, artan maliyetlerden dolayı 25 kuruş zammın kendilerine bir fayda sağlamayacağını belirterek, ekmeğin en az 2 TL olması gerektiğini savundular.

 


1

Göle Belediye Başkanı Budak, halk pazarında

2

Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri Başkan Yılmaz'ı ziyaret etti

3

Bağımsız Damal Belediye Başkanı CHP’ye mi geçiyor?

4

İhtiyaç Sahibi Ailelere kurban eti dağıtıldı

5

Akıl Zeka Oyunları İl Finali öğretmen evinde yapıldı