Festivale 3 tonluk kaşar damga vurdu

22’inci Uluslararası Göle Kültür ve Kaşar Festivali renkli görüntülere sahne oldu

GÜNCEL 9.07.2023 10:06:00 0
Festivale 3 tonluk kaşar damga vurdu

Ardahan'ın Göle ilçesinde düzenlenen 22'inci Uluslararası Göle Kültür ve Kaşar Festivali'nde bir şirket tarafından yapılan 3 tonluk dev kaşar peyniri, ilgi odağı oldu.

Bu yıl ilk kez Millet Bahçesine dönüştürülen eski askeri kışlada düzenlenen ve binlerce Gölelinin akın ettiği festivalde aşıklar ve sanatçılar sazlı sözlü türküler söyledi, halk oyunları ve güreş gösterileri düzenlendi. Kaşar kapma yarışması ve 3 tonluk kaşar peyniri ise festivale ilgiyi artırdı. Kaşar peyniri üreticilerinin bir araya gelerek yaptıkları 3 tonluk kaşar peyniri, Vali Hüseyin Öner, Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin ve diğer protokol üyeleri tarafından kesilerek katılımcılara ikram edildi.

Festivalde konuşma yapan Vali Hüseyin Öner, Ardahan ekonomisinin tarım ve hayvancılık üzerine dayalı olduğunu belirten Valimiz, kaşar peynirinin de bu anlamda önemli bir sektör olduğu söyledi.

Vali Öner daha sonra şöyle konuştu: "Değerli Davetliler, her ilin kendine göre bir takım güzellikleri, coğrafi özellikleri, kültürel değerleri, üretim değerleri oluyor. Bu ürünlerin, değerlerin tanıtılması, hak ettiği değeri kazanması, toplumda ulusal ve uluslararası ölçekte gerçek değerine ulaşması için işlenmesi, gündeme getirilmesi gerekmektedir. Göle ilçemizde bu anlamda hem coğrafyası, yaylaları, meraları, bin bir çeşit bitki ve çiçeklerle kaplı florası ile hem de hayvansal üretim değerleri; peynirleri, balı muhtelif zenginlikleri bünyesinde barındıran bir ilçemiz. Bu zenginliklerin, değerlerin hak ettikleri yeri bulabilmesi için tanıtmamız gerekiyor. Muhtelif yol ve yöntemlerle toplumun ilgisine sunmamız gerekiyor. 

Festival ve şenliklerde günümüzde bu işlevi yerine getiren önemli etkinliklerden. Bu anlamda ilimiz şanslı bir il. Hemen hemen tüm ilçelerimizde bir değerimiz kullanılarak festival icra ediliyor. Göle Kültür ve Kaşar Festivali de bu açıdan bakınca önemli bir etkinlik. Bu işlevine ilaveten festival ve şenlikler, bilhassa büyük şehirlerimizde yaşayan hemşehrilerimizin ilimize geldiği dönemlerde farklı aktiviteler yapma, güzel vakit geçirme, kültürlerini yaşama ve yaşatma adına fırsat buldukları bir dönem sunmuş oluyor. 

Muhtelif etkinliklerle nefes alınan bir dönem gibi oluyor festivallerimiz. 22’ncisi düzenlenen Göle Kültür ve Kaşar Festivalimizin ve diğer festivallerimizin hem şehrimizin ve değerlerimizin tanıtılmasına ve hem de kültürel değerlerimizin yaşatılmasına, kardeşlik ve huzurumuzun gelişmesine vesile olmasını diliyorum. 22’nci Göle Kültür ve Kaşar Festivali etkinliğinde emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyor, hepinizi bir kez daha saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”

Düzenlenen festivale, Vali Hüseyin Öner, Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, İlçe Kaymakamı Haluk Koç, İlçe Belediye Başkanı İlhan Gültekin, İl Jandarma Komutanı Ramazan Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, protokol üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda misafir katıldı.


1

Pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi

2

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

3

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

4

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

5

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi