Federasyon Başkanlığından Anlamlı Kadınlar Günü Mesajı

Daha aydınlık yarınlar, ancak KADINLARLA mümkün olacaktır bu vesile ile, tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyoruz

GÜNCEL 8.03.2021 12:18:51 0
Federasyon Başkanlığından Anlamlı Kadınlar Günü Mesajı

08 Mart 1857 yılında, New York´taki 40 bin dokuma işçisi kadının, insanca çalışma koşulları istemiyle başlattığı ve 129 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak anılan dünya kadınlar gününde, Kadın demek emek demektir, kadın demek var olmak demektir, kadın demek yaşama değer katmak demektir kadın demek ana demektir.

Düşüncesi ile bizler her yeni güne, sizin emekleriniz olan, sıcak bir çayın deminde, temiz bir çorabın sıcaklığında, ütülü bir gömleğin ışıltısında ve saymakla tükenmeyen daha birçok konuda emeklerinizi hissederek başlarız.

O nedenle, bence sadece 8 Mart günü değil, yılın 365 günü Dünya Emekçi Kadınlar Günü´dür.

Ve yine Güzel Türkiye´miz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde Başta Halide Edip Adıvar´lar Fatma nineler, nene hatunlar  olmak üzere, adını saymakla bitiremeyeceğimiz daha binlerce kadınımızın ?Ya istiklal ya ölüm? diyerek; kanla, acıyla, gözyaşıyla, azimle, inançla ve onurla verdiği mücadele ile ulaştı CUMHURİYET´e.

Bu nedenle de daha iyi bir gelecek, daha güçlü bir Türkiye, daha aydınlık yarınlar, ancak KADINLARLA mümkün olacaktır bu vesile ile, tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum.

Ergüder Şimdi

Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak