EVİNİ SİLAH ATÖLYESİNE ÇEVİRMİŞ

Ardahan´ın Göle ilçesinde jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda evini silah tamir atölyesine çeviren Y.U., gözaltına alındı.

20.11.2020 15:16:35 0
EVİNİ SİLAH ATÖLYESİNE ÇEVİRMİŞ

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´ın Göle ilçesinde jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda evini silah tamir atölyesine çeviren Y.U., gözaltına alındı.

Göle ilçesine bağlı Küçükaltınbulak ve Balçeşme köylerinde evleri bulunan kişilerin ´silah tamiri ve mühimmat üretimi yaptığı, kuru sıkı tabancaları da namlularını değiştirerek bilye atar tabancaya çevirip sattığı´ yönünde bilgi alan jandarma ekipleri araştırma başlattı.

Yapılan çalışmalar sonunda da KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün saat 07.00´da operasyon başlattı. Küçükaltınbulak ve Balçeşme köylerinde tespit edilen 3 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Baskında, Balçeşme köyünde yaşayan Y.U.´nun evini, silah tamir atölyesi olarak kullandığı ortaya çıktı. Y.U.´ya ait ev ile Küçükaltınbulak köyünde yaşayan M.T. ve Z.T.´nin evlerinde Mauser P.Tf.s marka tüfek, çeşitli çap ve markalarda 7 tabanca, 4 av tüfeği, 151 tabanca fişeği, 11 el yapımı tabanca fişeği, 10 Mauser P.Tf. fişeği, 30 av tüfeği fişeği, 2 tabanca fişeği ile 1 adet silah tamirinde kullanılan matkap, 1 adet tetik, iğne ve fişek yapımında kullanılan taşlama cihazı, 2 adet mühimmat doldurma aparatı, 2 adet silah tamir ve imalatında kullanılan malzemeler bulunan sandık ele geçirildi.

Gözaltına alınan M.T. ve Z.T., ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Y.U. ise sorguya alındı.


1

ARDAHAN SAĞLIKTA BEKLENEN İMZALAR ATILDI

2

Üniversite öğrencilerinin sorunları masaya yatırıldı

3

Ardahan'da şehit Anneleri yalnız bırakılmadı

4

Serhat Ardahanspor başkanından Vali Çiçek’e ziyaret

5

Şoförler Odası Başkanı Özer, zam dedikodularına ilişkin konuştu