Evde ekmek pişirme işi yeniden başladı

Ekmeye gelen zam vatandaşı yeniden evde pişirmeye yönlendirdi

GÜNCEL 15.03.2022 14:59:00 0
Evde ekmek pişirme işi yeniden başladı

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan’da ekmeye gelen zam vatandaşı yeniden evde pişirmeye yönlendirdi. Ardahan’da satılan 250 gramlık ekmeğin fiyatı 4 TL’ye çıkınca çoğu vatandaş unutulan evde ekmek pişirme işini yeniden canlandırmaya başladı.

Vatandaşlar, bu zandan sonra eskiden olduğu gibi evde ekmek pişirilmesi gerektiğini ifade ederek yapılan son zammın ardından,  alım gücü düşük olan her kesimi maddi yönden olumsuz etkilediğini belirterek, bu durum karşısında vatandaş, günlük en az 5 ekmeye 20 TL’den aylık 600 TL ’vermek zorunda kalacak, dedi.

Temel besin gıdası olan ekmeğe yapılan zammın ardından, Ardahan ve köylerinde yeniden ocakların ekmek pişirmek için yanmasına da neden olduğunu belirten vatandaşlar, Dört kişilik bir aile günde en az 5 ekmek tüketse, günde 20TL’den, ayda 600 TL gibi bir para ödemesi gerekiyor. Oysa bir çuval un, 4 kişilik bir ailenin en az bir aydan fazla ekmek ihtiyacını karşılayacaktır, dedi. Ekonomik olarak zor günler geçirdiklerini de belirten vatandaşlar bir an önce zamlara karşı önlem alınması gerektiğini ifade ettiler. 

 

 

 


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı