Esnaflardan seyyar satıcılara tepki

Ardahan esnafı seyyar satıcılardan şikayetçi.

1.12.2020 16:54:12 0
Esnaflardan seyyar satıcılara tepki

Ardahan esnafı seyyar satıcılardan şikayetçi. 

Dünyanın ve ülkemizin birinci gündemi haline gelen corona virüsünün en çok ekonomi yönünden etkilenen esnaflar, son gelen genelgeyle birlikte yasaklarla beraber siftah yapamadan kepenk kapattıkları görülürken; üstüne üstün vergi, kira ve hiç bir şey ödemeden rekabet etmek zorunda kaldıkları seyyar satıcılarla uğraşmak zorunda kaldıkları görülüyor.

Ardahan´da, cadde aralarında balık veya sebze meyve satan seyyar satıcılara tepki gösteren esnaflar zabıtaları göreve çağırdılar.

Ardahanlı esnaflardan Engin Aktürk, ?bizler kira, vergi veriyoruz, bazıları köşe başlarını tutup rakip oluyorlar. Bizlerde dükkanlarımızı kapatıp; vergi ödemeden daha ucuza satmayı biliriz. Belediye bunlara neden izin veriyor. Bizleri haftada iki defa İl Tarım Müdürlüğü tarafından denetim yapılıyoruz. Köse başlarında balık satanı neden denetlemiyorlar? dedi.

Ardahan Belediyesi´ni göreve davet eden balıkçı esnafı Engin Aktürk, ?Seyyar satıcılara belediyenin hiçbir müdahalede bulunmadığını belirterek ?Bizim ekmeğimizle oynamasınlar, bu işe çözüm bulunsun. Evimize bir lokma ekmek götüreceğimiz zaman seyyar satıcılar köse başlarını tutup ekmeğimizle oynuyorlar. Belediye bunlara neden müsaade ediliyor. Biz devlete vergi veren insanlarız. Biz de bir yerden paramızı kazanmak zorundayız. Bunca insan bu tezgâhlardan ekmek yiyor. Ama adam arabasına iki üç kasa balık veya sebze koyup satıyor. Belediye buna neden izin veriyor. Adamların vergisi yok, kirası yok, elektrik ve su parası da ödemiyorlar. Satacaklarsa da her hafta Perşembe günleri Pazar açılıyor gidip orada satabilirler? dedi.


1

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

2

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

3

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

4

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı

5

Türkiye'nin ilk yapay zeka destekli kalkınma kitabı yayımlandı