Esnaflar, Ramazan ayına hazır

Ardahan’da esnaflar, Ramazan ayında yapılacak alışveriş için hazırlıklarını tamamladı

GÜNCEL 15.03.2023 13:38:00 0
Esnaflar, Ramazan ayına hazır

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan’da zamlar ve hayat pahalılığı nedeniyle çok zor günler geçiren esnaf, “on bir ayın sultanı” Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşlar, da Ramazan'a girmeden önce iftarlık ve sahurluk ihtiyaçlarını giderme heyecanı yaşarken, esnaflar da bu bereketli ay için işlerinde hareketlilik yaşanacağını ümit ediyor.

Ardahan Esnaflarından Adil Özer, Ramazan ayında sıkça tercih edilen ürünleri tezgahlarında satışa sunmaya başladıklarını belirterek, Ramazan’a bir hafta kala vatandaşların Ramazan ayı için alışverişe başladığını söyledi. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu ramazan ayında da hurma, yöresel yiyecekler ve hoşaflık ürünler, tezgah raflardaki yerini aldı.

Ürünlere, gelen zamlardan korunmak ve kaliteli olanı seçmek için erken yapılacak alışverişin vatandaşa büyük fayda sağlayacağını belirten Özer, alışverişin son güne bırakılmamasını öneriyor. Vatandaşın, temel gıda ürünleri başta olmak üzere birçok ürüne yapılan zamlardan ve pahalılıktan dolayı ihtiyaçlarını alamamaktan dert yandığını söyleyen Özer, Ardahan’da esnaflar, her yıl olduğu gibi bu yılda umudunu Ramazan ayı öncesi yapılacak alışverişe bağladığını söyledi.

Zamlar ve hayat pahalılığı nedeniyle Ramazan ayının bu yıl zor, geçeceğini belirten Özer, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da önceden alışveriş yapıp dolabını doldurup Ramazan ayına hazır girmek isteyen ve maddi durumu düşük olan vatandaşları fiyatlar çok zorlayacak. Geçen senenin fiyatları ile bu senenin fiyatları arasında oldukça fark var dedi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı