Esnafın SGK´dan İsteği?

Bir post cihazı SGK il müdürlüğüne almak bu kadar zor mu?

24.11.2020 16:30:02 0
Esnafın SGK´dan İsteği?

Her esnafın uğrak yeri olan ve borçlu olmayan bir esnafın olmadığı Ardahan´da, bende tabi ki borçlu olduğum Bağ-Kur´umun yapılandırmak için gittiğim SGK´da birçok tanıdık yüzle karşılaştık.
Neredeyse tüm esnafın Bağkur´dan icralık olduğunu gördüm.
Ülke ekonomisinin nerede olduğunu bir kez daha teyit etme imkanı elde ettiğimi belirtmek isterim.
Şimdi bizim işimiz ekonomi anlatma olmadığından, SGK´da yaşanan çarpıklığı irdelemek istedim.
Borcu için Ardahan SGK´ya giden esnaf, borcunu kapatmak ve yapılandırmak isteyen esnafa memurların, banka yolunu göstermeleri dikkatimi çekti.
İcralık olan esnafa dosya masrafı (20 lira) için ilk önce git bankaya, yatır gel. Sonra formu doldur, ondan sonra bakalım dediklerine şahit oldum.
Bir post cihazı SGK il müdürlüğüne almak bu kadar zor mu? Ezilen ve her zaman mağdur olan esnafa bir kolaylık sağlamak imkansız mı? Virüsün kol gezdiği, koronadan her kesin yatak döşek yattığı, sevenlerimizi bu hastalıkta kaybettiğimiz bu zamanda il müdüründen esnafa bir kolaylık sağlaması için anlaştığı bir bankanın post cihazını ilgili birime koysun.
Bu soğuklarda esnafımızı, çarşıya göndermek ve birde banka önünde içeriye girebilmek için dışarıda sıra bekletmek ne esnafımıza yakışır nede sizin gibi bir kuruma?
Bizler SGK´ya giderken ülkemizin ekonomisine katkı sunmak ve çıkan genelgeden yararlanmak isteyen küçük esnaflar olarak, sizlerden naçizane bir isteğimizdir.
Unutmadan, yapılandırmanın son günü 31 Aralık.
Sağlıcakla, Sosyal mesafeli, maske ve hijyenle kalın?.


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI