Esnafa borç vermek yerine hibe verilsin

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covıd-19 salgınından olumsuz etkilenen esnaf destek bekliyor.

4.12.2020 14:56:39 0
Esnafa borç vermek yerine hibe verilsin

ŞENOL KİRMAN

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covıd-19 salgınından olumsuz etkilenen esnaf destek bekliyor.

Gelecek Partisi Ardahan İl İdari ve Mali İşler Başkanı Doğan Can Demir ve Parti sözcüsü Engin Gökçe parti adına ortak bir açıklama yaparak, pandemiden etkilenen esnafın aylık giderlerinin karşılanması yönünde çalışma yapılmasını istediler.

9 ayı kış olan Ardahan´da kış aylarında zaten zar zor ayakta duran ve pandemiden etkilenen esnafa bu süreçte devlet bankalarından verilen kredileri çözüm olarak görülmediği, esnafa borç vermek yerine hibenin verilmesi gerektiği istenen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

?Ardahan´ da pandemiden dolayı etkilenen esnaf ve hizmet sektöründe çalışan vatandaşlarımızın haklarını mevcut yönetim dile getirmekten neden çekiniyor. Mecliste hükümetin koltuğunda oturan Milletvekili Orhan Atalay Ardahan´a gelip esnafın, halkın derdini dinlemiyor. Mecliste Ardahan esnafı için neden bir önergede bulunmuyor. Bu kadar sahipsiz bırakılır mı bu şehir. Her gün TV kanallarına çıkan bir vekilimiz daha var Öztürk Yılmaz. Bu halk onu milletvekili olarak seçti. Ama onun Ardahan´a tırnak ucu kadar bir hayrı olmadı. Hiç bir zaman Ardahan´ın sorunlarına kafa yormadı. Esnafların derdine bir çare bulunmasını istiyoruz. Esnafımızın giderlerinin karşılanması en büyük beklentimiz. SSK, BAĞ-KUR, elektrik, doğalgaz, dükkân kiraları bunlara bir çözüm bekliyoruz en azından. STK başkanları bu süreçte esnafını sık sık ziyaret ederek dertlerini dinleyerek bir çözüm arayışında olmaları en azından bizleri umutlandırıyor, ama bu dertlere sıkıntılara bir çözüm getirilmesi gerekiyor. 9 ayı kış olan Ardahan´da kış aylarında zaten zar zor ayakta duran esnafımıza bu süreçte devlet bankalarından verilen kredileri çözüm olarak görmüyoruz, esnafımıza borç vermek yerine hibe verilsin. Esnafımızın aylık giderlerinin karşılanması yönünde bir çalışma yapılmasını istiyoruz? denildi.


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu