ERDEM: BÖLGENİN TURİZM POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARACAĞIZ

Yalnızçam Oteli Müdürü Metin Erdem,  Ardahan’ın güzel insanları ile birlikte çalışıp kamunun da desteğiyle bölgenin turizm potansiyelini açığa çıkaracaklarını söyledi.

ÇEVRE 30.01.2022 11:10:00 0
ERDEM: BÖLGENİN TURİZM POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARACAĞIZ

HABER: ŞENOL KİRMAN

Yalnızçam Kayak Merkezi, Doğunun parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kayak merkezinde yer alan Yalnızçam Oteli, kayak severlere konaklama imkanı sunuyor.

40 yatak kapasiteli Yalnızçam Oteli Ardahan İl Özel İdaresi tarafından El Beyli Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’ne 5 yıllığına kiralandı.  El Beyli Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin Alanya’da otel ve seyahat acenteleri bulunuyor.  El Beyli Turizm Şirketi Ardahan ve Bölgenin turizmine yeni bir soluk getirecek.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Yalnızçam Oteli Müdürü Metin Erdem,  Ardahan’ın güzel insanları ile birlikte çalışıp kamunun da desteğiyle bölgenin turizm potansiyelini açığa çıkaracaklarını söyledi.

ARDAHAN'DA TURİZMİ MARKA YAPMAK İSTİYORUZ

Ardahan’ın müthiş bir turizm potansiyeli olduğunu vurgulayan Erdem, “Turizmin hammaddesi çevre ve doğadır. Allah vergisi bu hazineyi Ardahan’ın güzel insanları ile birlikte çalışıp kamunun da desteğiyle bölgenin turizm potansiyelini açığa çıkaracağız. Başta Sayın Valimizin vizyonu ve bize yapacağı liderlik ile kentin turizm kurumları- aktörleri arasında Sinerji oluşturup Ardahan’ın önemli bir kayak destinasyonu olması için çalışacağız. 3 tane bir alta yazılırsa elde edilecek sonuç 3 birimdir. Ama aynı 3 tane 1 yan yana gelirse 111 birim sonuç elde ederiz. Yapmak istediğimiz budur. Tecrübe ve birikimlerimiz ile kentin değerlerini yan yana getirip Ardahan turizmini marka yapmak istiyoruz. Kent bunu hak ediyor.  Turizmin temeli sağlık ve güvenliktir. (Health and safe). Ardahan bu yönden de şanslı” diye konuştu.

EKONOMİK KALKINMANIN TEMELİ TURİZM

Turizmin yaklaşık 50 alt ve yan sektöre destek veren öncü bir sektör ve lokomotif olduğunu aktaran Erdem şöyle konuştu; “Ardahan’da turizm geliştikçe kentin ekmeği büyüyecek ve insanımız daha mutlu olacak. Bölgemize gelecek misafirler burada konaklayacak, yiyecek, içecek ve gezecek. Kentin yöresel ürünlerini satın alacak. Dolayısıyla herkes kazanacak. Turizm bir kazan kazan modelidir. Kaybedeni olmaz. Turizm,  insanlar arasında ayırım yapmaz. Birleştiricidir, uzlaştırıcıdır. Partisi olmaz. Siyaset üstüdür. Bu itibarla biz turizmciler herkesle anlaşır, kavga etmeyiz. Ardahan’a döviz girmesi ve istihdam olanaklarının artması sonucu Türkiye’nin cari açığının kapanmasında rol alması aynı zamanda milli bir meseledir. Bu ortak paydada buluşup topyekûn ekonomik kalkınmanın temellerini atmalıyız.  Pazarlanabilir ve satılabilir bir destinasyon olabilmek için önce inanmalı sonra da çok çalışmalıyız. Bu noktada sayın valimiz sayın belediye başkanımız sayın ticaret odası başkanımız ve siyasi parti başkanlarımızın destek olacağından şüphemiz yok. Biz de bu kente ne katabiliriz düşüncesinden hareketle elimizden geleni yapacağız. Kentin değerlerine değer katacağız”.

YALNIZÇAM OTELİ HALKA AÇIKTIR

Yalnızçam Otelinin halka açık olduğunu söyleyen Erdem, “Kiracısı olduğumuz EL Beyli turizme ait 40 odalı Yalnızçam oteli, konaklayan misafirlerimiz dışında Ardahan halkına açıktır. Günü birlik kayak yapmaya gelen Ardahan halkı, otelimizin her fasilitesinden faydalanabilirler.  Amacımız yöre halkının yaşamını kolaylaştırıp onları mutlu etmektir. Otelde kalan kalmayan ayırımı yapmayız. Özel günlerde ve davetler için halkımıza programlar düzenleyeceğiz. Eğitim amaçlı, yardım amaçlı, eğlence amaçlı programlarımız olacaktır. İlerleyen zamanlarda tarih, kültür, sanat, av, spor, dinlence amaçlı lokal turlar düzenlemeyi düşünüyoruz. Alanya bağlantılı olduğumuz için buradan oraya oradan buraya dostluk bağlarını kuvvetlendiren organizasyonlar yapmayı planlıyoruz.  Otel personelimizi soğuk Ardahan’ın sıcak insanlarından tercih ettik. Alışverişi de yerel marketlerden yapıyoruz. Kısacası harcadığımız emek ve para burada kalsın istiyoruz. Konaklama sektörü, turizmin önemli bir parçasıdır. Yanlızçam Otel yanında ilave yatak kapasiteli tesisler yapabilirsek bölgemize olan talebi artırabiliriz. O zaman Ölçekli ve paket tur organizasyonları ile ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet gücümüzü artırabiliriz” şeklinde konuştu.              

METİN ERDEM KİMDİR?

EL Beyli turizmin vekil otel müdürü. 35 yıl Alanya turizmine emek verdi. ALÇED (Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak derneği) ALTAV (Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı) kurucu üyesi. Bir dönem TÜRSAB BYK ve ALTİD (Alanya Turistik İşletmeciler Derneği) üyeliğinde bulundu. Yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Seyahat Acentası, otel işletmeciliğinin yanı sıra dergi ve gazete yayınlamıştır.  El Beyli turizm olarak Alanya’da otelimiz ve A grubu seyahat acentamız bulunmaktadır.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti