Engelliler ile empati kurmaya çalıştılar

Ardahan´da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla oluşturulan özel parkurlar, engellilerle empati kurulmasını sağladı.

3.12.2019 15:48:07 0
Engelliler ile empati kurmaya çalıştılar

Ardahan´da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla oluşturulan özel parkurlar, engellilerle empati kurulmasını sağladı

Engelsiz Yaşam Derneği ile Gençlik Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında vatandaşların engelli vatandaşlara karşı duyarlılığını arttırmak için empati parkuru kurdu. Etkinliğe 30 gönüllü genç katıldı.

Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Tolgay Gökdemir organizasyonunda Milli Egemenlik Parkında düzenlenen etkinlikte,  tekerlekli sandalye, baston ve işitme engelliler için de çeşitli materyallerin bulunduğu stantta, vatandaşların engelli vatandaşlara karşı empati kurmaları sağlanıyor. Vatandaşlar; tekerlekli sandalyeye binerek, bastonla yürüyerek kısa bir süre de olsa engellilerin yaşamlarını anlama fırsatı buldu. 

Engellilerin yaşadığı zorlukların örneklendiği parkurda, gönüllü gençler ilk olarak tekerlekli sandalye ile engelleri geçmeye çalıştı. İlk parkuru tamamlayanlardan daha sonra gözleri bağlanarak engelleri geçmesi beklendi. Son parkurda da koltuk değnekleriyle engelleri geçmeye çalışan gönüllü gençler, engellilerle empati kurdu. Katılımcıların parkurda oldukça zorlandığı gözlendi. 

Haber: Şenol Kirman

 


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!