ENGELLİ BİREYLER ARTIK MODERN MERKEZDE EĞİTİM ALACAK

Erzurumlu Fizyoterapist Tuncay Akpınar tarafından Ardahan’da modern olarak inşa edilen Özel İlk Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Ardahanlıların hizmetine açıldı.

18.10.2022 16:08:00 0
ENGELLİ BİREYLER ARTIK MODERN MERKEZDE EĞİTİM ALACAK

HABER: ŞENOL KİRMAN

Erzurumlu Fizyoterapist Tuncay Akpınar tarafından Ardahan’da modern olarak inşa edilen Özel İlk Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Ardahanlıların hizmetine açıldı.

Ardahan’da zihinsel ve bedensel engellilere 10 yıldır hizmet veren Özel İlk Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, modern yeni binalarına taşınarak düzenlenen görkemli bir tören hizmete açtı.    

Yenimahalle Doğu Caddesinde Ardahanlıların hizmetine giren Özel İlk Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışına Ardahan Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Kılıç, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, SGK İl Müdürü Fahri Toprak Vargün, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer ve davetliler katıldı.

Özel İlk Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Tuncay Akpınar ve kurum müdürü Oktay Akalın’ın da hazır bulunduğu açılış töreni yoğun ilgi gördü. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Tuncay Akpınar davetlilere kurumu gezdirerek, bilgiler verdi.

Engelli bireylerin seviyelerine uygun eğitim materyalleriyle donatılan Özel İlk Paylaşım Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi’nin modern hizmet binasında alanında uzman eğitimciler tarafından yaklaşık 300 öğrenciye eğitim veriliyor.

Özel İlk Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde down sendromu, fizik tedavi, otizm, üstün zekâlılar, özgül öğrenme güçlüğü, davranış bozuklukları, dil konuşma bozuklukları, Psikolojik danışmanlık hizmeti, objektif ve projektif çocuk testleri, gelişim tarama testleri ve aba terapi gibi hizmetlerin tamamı alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor.

Açılış konuşmasını yapan Özel İlk Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Fizyoterapist Tuncay Akpınar, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur ilkesinden hareketle Erzurum’da 20 yıl önce başlamış olduğumuz özel eğitim alanında ki çalışmalarımızı yaklaşık 10 yıldır da Serhat şehrimiz Ardahan’da da devam ettirmekteyiz. Yeni hizmet binamızın açılışı ile birlikte bu hizmetimizi de taçlandırmış oluyoruz. Öncelikli amacımız ticari kazançtan ziyade bunu biz sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Özel eğitim olmadan çağdaş eğitim olmaz. Özel çocuklarımız standartları yüksek yerlerde eğitim aldığı zaman ne kadar ilerlediğini hepimiz biliyoruz. Aynı zamanda hali hazırda 25 nitelikli çalışan sayımızı yeni hizmet binamızla birlikte daha da arttıracağız. Bu vesileyle yeni hizmet binamızın yapım aşamasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Faruk Demir’e, kurum müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Yeni hizmet binamız, özel çocuklarımıza, çalışanlarımıza ve Ardahan’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ise, “Özel çocuklarımız bizler için çok değerli. Bu çocuklarımız hepimizin çocukları, onlar için zor koşullar, aileler içinde zor. Çocuklarımızın eğitimine devletimiz önemli katkılar veriyor. Önce devletimize bu desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Eğitim kurumumuzun sahibine de modern, müstakil, bahçesi olması gereken, çift katlı, merdiveni olmaması gereken bir kurum olan bir tesisi ilimize kazandırdığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Biz bu eğitim kurumumuzun, yatırımcımızın, çocuklarımızın ve eğitimcilerimizin yanındayız. Eğitim kurumumuz hayırlı, uğurlu olsun, çocuklarımıza sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!