EMPATİYLE ENGELLİLERİ ANLAMAYA ÇALIŞTILAR

Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik düzenledi.

GÜNCEL 1.12.2023 14:03:00 0
EMPATİYLE ENGELLİLERİ ANLAMAYA ÇALIŞTILAR

Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi, bedensel ve görme engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları hissettirmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla, anlamlı bir etkinliğe imza attı. 

Rehberlik ve Araştırma Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında vatandaşların engelli vatandaşlara karşı duyarlılığını arttırmak için empati parkuru kurdu. 

Milli Egemenlik Parkında düzenlenen etkinlikte, tekerlekli sandalye ve baston gibi materyallerin bulunduğu stantta, vatandaşların engelli vatandaşlara karşı empati kurmaları sağlanıyor. Vatandaşlar; tekerlekli sandalyeye binerek, bastonla yürüyerek kısa bir süre de olsa engellilerin yaşamlarını anlama fırsatı buldu. Engelleri geçmeye çalışan katılımcılar, engellilerle empati kurdu. Katılımcıların parkurda oldukça zorlandığı gözlendi. 

Etkinlikte, Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde eğitim gören özel bireylerin yazmış olduğu mektuplar vatandaşlara dağıtıldı. 

Etkinliğe katılan Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay yaptığı açıklamada, “03 Aralık Dünya Engelliler Gününde farkındalık oluşturmak amacıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi özel eğitim öğretmenleri etkinlik hazırladı. Burada hem bedensel engelli hem görme engelli bireylerin karşılaşmış oldukları problemleri topluma yansıtmaya çalıştık. Burada ki amacımız farkındalığın yaygınlaştırılması, insanların çevreye ve bu tür bireylere karşı duyarlılığının arttırılması” dedi.

Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yıldız Dede ise, “Özel çocuklarımız ve özel bireylerimiz ile ilgili yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik oluşturduk. Özel bir birey yolda yürürken neler hissediyor, daha konforlu yolda neler hisseder, görme engelli vatandaşımız neler hissediyor bunları görmelerini ve empati geliştirerek daha destekleyici, yardımcı eşit ve adaletli bir Ardahan ortamı için buradayız” diye konuştu.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak