VATANDAŞLAR BELEDİYEYE GİTMEK ZORUNDA KALMAYACAK

Ardahan Belediyesi ile Ardahan Tapu Müdürlüğü arasında emlak rayiç değerlerinin elektronik ortamdan alınmasına ilişkin protokol imzalandı.

GÜNCEL 6.04.2021 16:17:30 0
VATANDAŞLAR BELEDİYEYE GİTMEK ZORUNDA KALMAYACAK

Ardahan Belediyesi ile Ardahan Tapu Müdürlüğü arasında emlak rayiç değerlerinin elektronik ortamdan alınmasına ilişkin protokol imzalandı.

Tapu Müdürlüğü borcu olmayan kişilerin emlak rayiç değerlerini elektronik ortamda alabilecek. Böylece emlak rayiç değerlerini öğrenmek için vatandaşların belediyeye gitmesine gerek kalmayacak.

Konu hakkında Ardahan Tapu Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada; ?İçişleri Bakanlığının 26.01.2018 tarihli ve 2352 sayılı Genelgesi ile 492 sayılı Harçlar Kanunu uyarınca Maliye Bakanlığınca çıkarılan 48 numaralı Harçlar Kanunu Tebliğinde mükellef ile vergi daireleri arasında yaşanan tapu harcı ihtilaflarının sona erdirilmesi amacıyla belediyelerce 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre her yıl belirlenen emlak vergisi değerlerinin, belediyeler tarafından elektronik ortamda ve eksiksiz olarak tapu dairelerine gönderilmesi gerektiği bildirilmiştir. Genelge doğrultusunda Ardahan Belediye Başkanlığı ile Ardahan Tapu Müdürlüğü arasında 30.03.2021 tarihinde emlak rayiç bedellerinin elektronik ortamda alınması için protokol imzalanmıştır.                                 

Bu nedenle "Bürokrasi ve kırtasiyeciliği artıran işlemlerin ayıklanması, etkin ve verimli hizmet sunulması ve vatandaş memnuniyetinin artırılması için tapu ve kadastro müdürlüklerince yapılan işlemler nedeniyle tahsil edilecek tapu harçlarının, emlak vergisi değeri üzerinden sağlıklı olarak hesaplanmasının sağlanması amacıyla; Ardahan Belediye Başkanlığı ile Ardahan Tapu Müdürlüğü arasında 30.03.2021 tarihinde emlak rayiç bedellerinin elektronik ortamda alınması için protokol imzalanmıştır. Protokol Tapu ve Kadastro VIII. (Erzurum) Bölge Müdürlüğünce onaylanması ile yürürlüğe girecektir. Protokol yürürlüğe girdikten sonra tapu işlemleri için gerekli rayiç bedeli almak için vatandaşların belediyeye gitmelerine gerek kalmayacaktır. Ancak belediyeye borcu bulunan kişi ve kurumlar için eski uygulama devam edecektir? denildi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak