Emekli amirallerin bildirisine sert tepki

Ardahan´da STK´lar bildiri yayınlayan 104 emekli amirali kınayan bir açıklama yaptı ve suç duyurusunda bulundu.

GÜNCEL 5.04.2021 16:16:09 0
Emekli amirallerin bildirisine sert tepki

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da STK´lar bildiri yayınlayan 104 emekli amirali kınayan bir açıklama yaptı ve suç duyurusunda bulundu.

Ardahan´da sivil toplum kuruluşunun temsilcileri 104 emekli amiralin bildirisine tepki göstermek amacıyla Milli Egemenlik Parkı´nda bir araya geldi. 

STK´lar adına açıklama yapan Türk Ocakları Ardahan Şube Başkanı Mirza Polat, ?Milli iradeye karşı olacak şekilde, siyasi tartışmalardan malzeme üretip devletimizi yeni bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlayan bu bildiriyi reddediyoruz? dedi.

Polat açıklamasını şöyle sürdürdü; ?15 Temmuz´da verilen dersi idrak etmekten uzak kişiler, bir gece vakti toplanıp bu milletin iradesine karşı bildiri yayınlama cür´etine ve hadsizliğine kalkışmışlar!

Devletin üst kademelerinde yıllarca çalışmış olmalarına rağmen devlet terbiyesinden yoksun ve mesnetsiz bir takım açıklamalar yapanları şiddetle kınıyoruz. Tarihin en organize ve en alçakça kalkışmalarına karşı yekvücut olup ayağa kalkmış, kendisine biçilmek istenen kefeni yırtıp atmış, kendisini tarih sahnesinin dışına atmak isteyen dâhilî ve haricî düşmanlarına bir daha asla unutamayacakları hezimetler yaşatmıştır.

Halihazırda devletimiz, milletimizin kahır ekseriyetinin teveccühleriyle göreve gelmiş bir iktidar tarafından idare edilmektedir. Bu yolla milli irade devlet idaresinde vücut bulmuştur. Milli iradeye karşı olacak şekilde, siyasi tartışmalardan malzeme üretip devletimizi yeni bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlayan bu bildiriyi reddediyoruz. 

Milletimiz müsterih olsun: Ana vatan da Mavi vatan da Gök Vatan da Kahraman Ordumuzun kanatları altında güven içindedir. Bilinmelidir ki, milletimizin bu topraklarda ilelebet huzur içinde yaşaması için Türkiye Cumhuriyeti´nin kanla çizilmiş sınırları ve elde edilmiş egemenlik hakları vaz geçilmez değerlerimizdir. Devletimiz ve demokratik cumhuriyetimiz en kıymetli hazinemizdir. 

Bizler Ardahan´da bulunan sivil toplum kuruluşları olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanında yer almayı bir görev bildik. Kimse bu ülkeyi sahipsiz sanmasın. Demokrasiye ve anayasal düzene saygı duyan herkesin yapması gereken tek şey bu antidemokratik bildiriye karşı gerekli tavrı almaktır. Bu gün seçilmiş iktidara karşı en ufak bir müdahale imasında bile sessiz kalırsak yarın bu güzel ülkeyi oluşabilecek hiçbir tehdide karşı koruyamayız. Herkes bilsin ki bu millet 15 Temmuzda bu vatanı hainlere karşı nasıl cansiperane bir biçimde koruduysa bu günde aynı karar ve azimle vatanını gözünü kırpmadan korur.

Kahraman ecdadımızın ve evlatlarımızın kanları ve canlarıyla elde ettiği değerlerimize, hazinelerimize ve ilkelerimize kast edenler, milli iradeyi yok sayarak vesayetçi anlayışa öykünenler geçmişte olduğu gibi bugün de hak ettikleri muameleyi göreceklerdir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından STK temsilcileri Cumhuriyet Başsavcılığına giderek 104 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulundu.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak