Ehliyet bilgileri kimlik kartlarına yükleniyor

Ardahan´da Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerinden randevu alan vatandaşların ehliyet bilgileri Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarına yüklenmeye başladı.

21.09.2020 16:15:39 0
Ehliyet bilgileri kimlik kartlarına yükleniyor

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerinden randevu alan vatandaşların ehliyet bilgileri Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarına yüklenmeye başladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yeni sürücü belgelerindeki bilgiler Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına yüklenmeye başladı.

Ardahan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde daha önceden randevu alan vatandaşlar ehliyet bilgilerinin yükleme işlemini yaptırdı.

Tek kart üzerinde kimlik ve ehliyet bilgilerinin alacağı yeni sistem uygulanmaya başladı. Vatandaşlar artık sadece kimlik kartlarını taşıyabilecek.

Ardahan Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Yusuf Mercan, Ehliyet bilgilerinin kimliğe aktarılma işlemlerine başlandığını bildirdi. 

Randevusuz işlem yapılmadığını vurgulayan Mercan, ?İşlemin gerçekleştirilebilmesi için ehliyetin ve kimliğin yeni kimlik olması gerekiyor. Ehliyeti bulunan ve kimliğini yenileyen kişilerin yeni kimliklerinde ehliyet bilgileri de yer alacak. Ücretsiz olan bilgileri yükleme işlemi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ?randevu.nvi.gov.tr? web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) randevu almadan yapılmıyor. Ardahan´da tüm ilçelerimizde kimlik, ehliyet ve pasaport işlemleri yapılmaktadır? dedi.

 

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları Hudut Gazetesi´ne aittir. Kaynak gösterilse dahi haberlerin tamamı özel izin alınmadan kullanılmaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılan haberin aktif link verilerek kullanılabilir.

 


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı