Eczanelerde birçok ilaç bulunamıyor

Türk Eczacılar Birliği Erzurum Eczacı Odası Ardahan İl Temsilcisi Yunus Dündar; “Bulunamayan ve farkı alınan ilaçlardan biz sorumlu değiliz” dedi.

SAĞLIK 12.12.2022 17:30:00 0
Eczanelerde birçok ilaç bulunamıyor

HABER: ŞENOL KİRMAN

Eczanelerde ilaç krizi giderek büyüyor. Birçok antibiyotik, çocuk şurupları (öksürük, ateş düşürücü, grip, antibiyotikler) kanser ilaçları, tansiyon, depresyon, migren, diyabet (şeker) ilaçları ile bazı göz ve kulak damlaları eczanede bulunmazken, elinde ilaç bulunan eczanelerin ise ellerinde ki stokları bitme aşamasına geldi.

Türk Eczacılar Birliği Erzurum Eczacı Odası Ardahan İl Temsilcisi Yunus Dündar,  “İlaç yokluğunun sorumlusu biz eczacılar değil, bize kısıtlı ilaç gönderen depolar ve üretimi düşüren ilaç firmalarıdır” dedi.

Eczacı Yunus Dündar konuya ilişkin şunları söyledi: “Birinci basamak sağlık danışmanı ve halka en yakın sağlık hizmetleri sunan biz eczacılar, hastalarımıza ilaç tedarikinde sıkıntılar yaşamaktayız. Bazı antibiyotikler, çocuk şurupları (öksürük, ateş düşürücü, grip, antibiyotikler) kanser ilaçları, tansiyon, depresyon, migren, diyabet (şeker) ilaçları, bazı göz ve kulak damlaları maalesef depolarımızda yok. Varsa da eczanelerimize birer ikişer kutu gönderiliyor. Üretim maliyetlerinde ki artışlar ilaçta ki dışa bağımlılık gibi pek çok etken bu sorunun kaynağını teşkil etmektedir. İlaç yokluğunun sorumlusu biz eczacılar değil, bize kısıtlı ilaç gönderen depolar ve üretimi düşüren ilaç firmalarıdır. İlaç yokluğu nedeniyle eczacı ve hastayı karşı karşıya getiren, hastanın cebinden ödemek zorunda kaldığı ilaçlarda fiyat farklarının oluşmaması için acilen çözüm bulunmalıdır” diye konuştu.   


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler