"DUYARLI ESNAF" VATANDAŞLARIN ISINMASI İÇİN OCAKTA ATEŞ YAKTI

Ardahan’da esnaflık yapan Akın Kılıç, işyerinin önüne koyduğu ocakta ateş yakarak caddeden geçen vatandaşların ısınmasını sağlıyor.

24.12.2021 18:23:00 0

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan’da birkaç gündür yağan karın ardından dondurucu soğuklar etkili olmaya başladı. Hava sıcaklığının eksi 24 derece ölçüldüğü kentte her yer buz tuttu. 

Ardahan’da vatandaşlar soğuktan etkilenmemek için farklı yöntemlere başvuruyor. Ardahan’da bir esnaf soğuktan etkilenen vatandaşlar için örnek bir davranış sergiledi.

Ardahan’da Kongre Caddesi üzerinde esnaflık yapan Akın Kılıç, özel olarak yaptırmış olduğu ocağı işyerinin önüne koyarak ateş yaktı. Cadde üzerinden geçen vatandaşlar, etrafında toplandıkları ocak sayesinde ısınmaya çalışıyorlar.  

Ardahanlı esnaf Akın Kılıç, “Son birkaç gündür Ardahan’da dondurucu soğuklar başladı. Kış aylarında soğuktan korunmak için böyle bir ocak yaptırdım. İşyerimin önüne koydum ve çöp olan kağıtları yakarak ısınmaya çalışıyoruz. Aşırı derecede çok soğuk var ve işyerimin önünden geçen insanlarımızın titreyerek yürüdüklerini görüyorum. O yüzden böyle bir şey yaptım, komşu esnaflarımız ve caddeden geçen vatandaşlarımız kısa sürede olsa ısınma imkanı buluyorlar” dedi.

Yoldan geçerken ısınmak için gelen Kurtuluş Us isimli bir vatandaş ise, “2-3 gündür ilimizde dondurucu soğuklar etkiliyor. Eskiden büyüklerimizin bir lafı vardı hesap günlerine girdik diye. Her yıl bu aylarda bu kadar soğuk oluyor. Esnaf arkadaşımız böyle güzel bir şey düşünmüş, dışarıya ocak koyarak ateş yakmış. Yoldan geçen üşüyen vatandaşlarımız az da olsa ısınıp devam ediyorlar. Kendisine bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!