DURSUN AKÇAM VEFATININ 20. YILINDA ARDAHAN’DA ANILDI

Ardahanlı yazar Dursun Akçam vefatının 20. yılında Ardahan Dursun Akçam Kültür Evinde anıldı.

GÜNCEL 28.09.2023 13:56:00 0
DURSUN AKÇAM VEFATININ 20. YILINDA ARDAHAN’DA ANILDI

Ardahanlı yazar Dursun Akçam vefatının 20. yılında Ardahan Dursun Akçam Kültür Evinde anıldı. Bir çok dalda ödül almış Türkiye’nin tanınmış yazarlarından, Ardahan Ölçek köyünden olan Dursun Akçam adına yapılan ve yıllardır Ardahanlılara hizmet veren Dursun Akçam Kültür Evinde sevenleri  yalnız bırakmadı. 

Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı başkanı Dr. Alper Akçam sosyal medya hesabından bu çağrısı ile sevenlerini davet etti. 

“KAFDAĞI’NIN ARDINDAN YILDIZLARA…

Çarıklı ayaklarıyla çıktığı Ardahan Ölçek Köyü’nden yeryüzünün tüm adaletsizliklerine kafa tutmuş, kendisini halkının, ülkesinin ve insanlığın geleceğine adamış yoksul bir köylü çocuğunun izinden ışık olmaya, ses ve bayrak olarak kalmaya çalışıyoruz.

Saatlerce yürüdükten sonra okumak için kapısını çaldığı Ardahan 23 Şubat İlkokulu bahçesinden dilenci yerinden kovulmuş, azimle ve inatla direndikten sonra çevresini sarmalayan dağları aşarak, adı ansiklopedilere geçen bir halk önderi, bir yazar olmayı başarmıştı. On bir yıl sığınmacı olarak yaşadığı Hamburg’da da adı bir kıyıya verildi… 

Dursun Akçam’ı sonsuzluğa uğurlayalı 20 yıl oldu. Onun anısına kurulan Dursun Akçam Ormanı, Dursun Akçam Kültürevi, Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı, adına on sekiz yıldır aralıksız düzenlenen Dursun Akçam Kütür ve Sanat Günleri ile onun çeliğe su vermeyi öğrendiği, UNESCO tarafından yeryüzüne örnek eğitim modeli olarak gösterilmiş Köy Enstitüleri’nden, Cılavuz’dan yöreye yayılmış ışığı diri tutmak, ocağı söndürmemek uğraşını sündürüyoruz. 

Bugün, onun 20. ölüm yıldönümünde, onun anasını yaşatmaya çalışırken, onun kendisini davalarına adamış olduğu yöre insanlarının sorunlarını konuşacağız, göç, yoksulluk, işsizlik sorunlarından çıkış yollarını tartışacağız Yeryüzünün en zengin kır çiçeği florasına sahip yörede (dünyanın en usta nektar toplayıcısı, arı türü içinde en uzun diline sahip Kafkas Arısı doğanın bölgeye armağanıdır, bu, çiçek zenginliğinin en şaşmaz kanıtıdır) ürettiği sütü, balı, eti yeterince değerlendiremeyen ve emeği aracılar tarafından sömürülen yöre köylüsünün demokratik ve katılımcı bir biçimde örgütlenebilmesi, daha insanca koşullarda yaşayabilmesi, çoluk çocuğunun geleceğini güven altına alabilmesi için herkesin eşit söz hakkına sahip olduğu bir forum düzenliyoruz.

Hep bir ilk adımdır ateşi büyütecek, ışığı yayacak olan. Yöredeki tüm yerel ve kamusal güçler, çıkar ve iktidar için değil ülke ve insan geleceği için mücadele ettiğini savlayan tüm siyasal yapılanmalar bu özgürleşme, örgütlenme yoluna katılmalıdır. Ardahan’daki tüm dostları bu halk sofrasına, bu imeceye çağırıyoruz. Gününüz aydın olsun…” paylaşımı ile Dursun Akçam gönüllülerini davet etti. 

Etkinliğe Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, CHP Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay, Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Akçam, Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Suat Işıklı, Özkan Durmuş, Ertan Sarıçam, Metin Onay ve Dursun Akçam gönüllüleri katıldı.    


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı