Dünyaca ünlü fenomen Czn Burak´tan Ardahan ziyareti

Ardahan Çıldır İlçesine bağlı Aşıkşenlik Köyü Muhtarı Dural Karahan´ın daveti üzerine Ardahan´a gelen CZN Burak´a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

GÜNCEL 17.03.2021 14:29:30 0
Dünyaca ünlü fenomen Czn Burak´tan Ardahan ziyareti

Ardahan Çıldır İlçesine bağlı Aşıkşenlik Köyü Muhtarı Dural Karahan´ın daveti üzerine Ardahan´a gelen CZN Burak´a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türk mutfağını dünyaya tanıtan, yardım severliği ile tanınan ünlü sosyal medya fenomeni CZN Burak, Çıldır Gölü´ne hayran kaldı.

Çıldır Gölü ve Aşıkşenlik Mahallesinin tanıtımı için CZN Burak´ı Ardahan´a davet ettiğini açıklayan Aşıkşenlik Köyü Muhtarı Dural Karahan, ?CZN Burak, Aşıkşenlik Türbesini ziyaret ederek dua etti. Daha sonra Çıldır Gölü üzerinde balık tuttu ve pişirdi. Çıldır Buz Şehri´nde incelemelerde bulunan CZN Burak, yöresel yemeklerimizi tadarak tanıtım yapacağını söyledi. Çıldır Gölü´nü ve bölgeyi tanımaktan büyük mutluluk duyan CZN Burak, Aşıkşenlik Mahallesine de park yapacağını belirtti. Ardahan´ın tarihi ve sınır kapılarıyla ilgili kendisine bilgi aktardık. CZN Burak, yazın Ardahan´a gelerek parkın açılışını da gerçekleştirecek? dedi.

Hataylı olan ve CZN Burak olarak tanınan Burak Özdemir Ardahan´a misafir oldu. Hazırladığı birbirinden güzel yemeklerle sosyal medyada 29 milyon takipçiye ulaşan Özdemir Ardahan´da yoğun bir ilgiyle karşılandı. Özdemir, Ardahan´ın Türkiye´nin incisi olduğunu, kendisinin de sevenlerinin de ısrarları ile Ardahan´a geldiğini ve unutamayacağı güzelliklere sahip olduğunu, bu güzelliklerin Türkiye´ye ve dünyaya daha çok tanıtılmasının gerektiğini, başka insanlarında buraya gelerek bu güzelliği görmelerinin gerektiğini ifade etti.

CZN BURAK KİMDİR NERELİ KAÇ YAŞINDA?

Sosyal medya paylaşımları ile ünlenen CZN Burak, nereli olduğu ile araştırılmaya devam ediliyor. Sahibi olduğu Hatay yemekleri yapan bir işletme ile adını duyuran CZN Burak, daha sonra bu yemeklerin yapılış ve sunum şekillerini sosyal medya üzerinden paylaşarak ün kazanmaya başladı. Peki, Dubai´de de mekan açan CZN Burak kimdir nereli kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler.  CZN Burak çektiği videolar ile dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Uluslararası sosyal mecralarda paylaştığı videolarla ünlenen CZN Burak, isminin önünde yer alan CZN kelimesini ise takma ad olarak kullanıyor. Peki, CZN Burak kimdir nereli kaç yaşında? İşte, o bilgiler

Burak Özdemir, 24 Mart 1994 tarihinde dünyaya geldi. Takma adı CZN Burak olan Burak Özdemir, Hatay yemeklerini icra eden bir restoranın sahibidir. Türk yemek tarifleri hazırlama ve sunma tekniği onu internette ünlü yaptı. Açık Öğretim Fakültesinde eğitimini sürdüren Burak Özdemir, küçük yaşta dede mesleğini sürdürmeye karar verdi, Hatay´da dedesine ait olan küçük bir lokantayı işletmeye başladıktan sonra İstanbul´da da şube açtı. Sosyal medyada paylaştığı video ve resimlerle ile sosyal medyanın yeni fenomeni olan Burak Özdemir, bu sayede restoranını sosyal medyada popüler hale getirmeyi başardı.

CZN NE DEMEK?

Burak Özdemir, verdiği röportajda CZN lakabının ortaya çıkış hikayesini şu sözlerle anlattı: Laleli´de babamın Cinzano adında tekstil firması vardı. Rus misafirlerimiz ´Cinzano´ diyemiyor, dilleri dönmediği için hep ´Cezene´ diyorlardı. O dönem yaramazdım, başka yerlerde çalışıyordum. ´Zengin çocuğusun, onun bunun yanında ne işin var?´ diyen bile vardı. Osmanbey´de bir konfeksiyon firmasında çalışıyordum. Günde beş sefer depodan malları alıp el arabasıyla Taksim ve Osmanbey´e bırakıyordum. ´Bana ?cezen´ deyin´ diyordum. CZN, cezenin kısaltmasıdır. Nereden geldiğimi unutmamamı sağlıyor.


1

Pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi

2

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

3

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

4

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

5

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi