Düğün sezonu gelinlikçi esnafın yüzünü güldürüyor

Sezonla birlikte hareketli günler yaşayan gelinlikçilerin işlerinde artış başladı

GÜNCEL 5.07.2023 13:58:00 0
Düğün sezonu gelinlikçi esnafın yüzünü güldürüyor

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan’da gelinlik satan esnafın işleri düğün sezonuyla birlikte hareketlendi. Gelinlik, fiyatların ise geçen seneye göre 2 katına çıktı. Düğün sezonunun açıldığı Ardahan’da, yeni evlenecek çiftler, gelinlik bakmak için esnafın yolunu tutarken hareketli günler yaşayan esnafında yüzü gülmeye başladı.

Düğün hazırlığında olan çiftlerin alışverişlerinden en çok rağbet gören işletmelerin başında gelinlikçiler ve kuyumcular,  geliyor. Yapacakları düğünlerin telaşını aylar öncesinden kapılan çiftler, gelinlik siparişlerini almaya başladı. Geçtiğimiz seneye göre gelinlik fiyatlarının iki katına çıktığını söyleyen gelinlikçi,  esnafı vatandaşların satın almaktan çok kiralamayı tercih ettiğini belirtiyor.

Gelinlik satışı yapan esnaflardan Murat Morkoç, Gelin adaylarının taleplerine ve bütçelerine göre gelinlik tercih ettiklerini belirterek, Gelinliklerde fiyat artışı söz konusu. Fiyatlara rağmen talep oluyor. Geçen seneye göre fiyatlar iki  katına yükseldi. Bunun en büyük nedeni dolar kurundaki haraketlilik. Biz de müşterilerin isteğine ve bütçesine göre fiyatları ayarlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti