Düğün sezonunun açılması müzisyenleri sevindirdi

Düğün sezonunun açılması müzisyenleri sevindirdi

GÜNCEL 16.06.2021 17:02:50 0
Düğün sezonunun açılması müzisyenleri sevindirdi

Bedrettin Şuay

Ardahan´da korona virüs yasakları nedeniyle zor günler geçiren müzisyenler, Kademeli Normalleşme´ kararının ardından yüzleri gülmeye başladı. Korona virüs ile mücadele kapsamında bir yılı aşkın süredir uygulanan bazı kısıtlamalar, birçok sektörü olumsuz yönde etkiledi. Özellikle düğünlerin yasaklanması, müzikle uğraşan vatandaşları da maddi yönden etkiledi. ?Kademeli Normalleşme´ kararlarına göre düğünler belli şartlara bağlı olarak yapılabiliyor. Bu durumda sahnelere tekrar dönebilmeleri söz konusu olan müzisyenler ise enstrümanlarını ellerine alamadıkları zor günleri geride bırakarak mesleklerini tekrar icra etmeye başladı.

?Çok zor günlerden geçtik?

Müzisyenler olarak düğünlerin kapanmasından bu yana birçok sıkıntı çektiklerini ve devlet tarafından yapılan yardımlarla ayakta kalmaya çalıştıklarını söyleyen Müzisyen Orhan, Gürbulak ?Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs sebebiyle müzik sektöründe ben ve benim gibi birçok meslek arkadaşımız gerçekten çok zor günlerden geçtik. Eylülden bu yana müzik faaliyetlerinin olmadığı bir süreçti. Bu Dedi

 ?Sahneleri çok özledik?

Ardahan´da Müzisyenlik yapan Orhan Gürbulak, yayınlanan yeni genelgeye göre düğünlerin mesafe, kapalı alanlarda kişi sınırlaması olması, yiyecek içecek servisi yapılmaması gibi şartlarla da olsa yapılabilecek olması kararına sevindiklerini belirterek ?Tüm müzisyen ve meslek arkadaşlarıma hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ben ve bütün meslektaşlarım sahneleri özledik. Bizim gerçek yerimiz sahnelerdir. Tabi o duyguyu ben ve benim gibi meslektaşlarım bilir. Bu yönden sevinçliyiz? dedi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı