DR. MURAT YILMAZ, BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Dr. Murat Yılmaz, AK Parti’den Ardahan Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

SİYASET 21.11.2023 17:19:00 0
DR. MURAT YILMAZ, BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Dr. Murat Yılmaz, AK Parti’den Ardahan Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Petrol-Doğalgaz, Jeotermal ve Alternatif Enerji konularında Enerji Uzmanı olarak danışmanlık yapan ve birçok STK ve Meslek Örgütlerinde görev alan Dr. Murat Yılmaz, 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den Ardahan Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunda bulundu. Yılmaz, ailesiyle birlikte AK Parti Ardahan İl Başkanlığına gelerek başvuru dosyasını İl Başkanı Ersin Yılmaz’a teslim etti.

Başvurunun ardından açıklama yapan Dr. Murat Yılmaz, 30 yıla yakın bir süredir Kamuda Petrol-Doğalgaz ve Enerji Uzmanlığı konusunda, Mühendislik’de ve Sosyo-Kültürel alanlarda elde ettiği tüm bilgi ve birikimini Ardahan’a ve hemşerilerine hizmet edebilme adına aday adayı olduğunu söyledi.

Dr. Murat Yılmaz açıklamasında şunları söyledi; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeni Yüzyıl programına katkı koyabilme adına;  Milletvekilimiz Kaan Koç, İl Başkanımız Ersin Yılmaz ve Yönetim Kurulu, Merkez İlçe Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı, Kadın Kolları Başkanı ve Ak Parti Teşkilatı ile birlikte, 30 yıla yakın bir süredir Kamuda Petrol-Doğalgaz ve Enerji Uzmanlığı konusunda, Mühendislik’de ve Sosyo-Kültürel alanlarda elde ettiğim tüm bilgi ve birikimi mi Ardahan’a ve saygıdeğer hemşerilerime hizmet edebilme adına AK Parti’den aday adayıyım. Ardahan’ın coğrafi koşullarını ve sosyo-ekonomik şartlarının zorluğunu bilerek buradayım. Ardahan’ın alt yapı, çarpık kentleşme gibi birikmiş ana problemlerini aşmak için buradayım. Ardahan’ımızda hiç dile getirilmeyen sosyo-kültürel sıkıntıların aşılması için projelerimle buradayım. Projesi olmayan hiçbir işin başarıya ulaşamayacağı bilinciyle, tüm bu zorlukları aşabilecek bilgi ve tecrübeye sahibiyim. Şeffaf bir belediyecilik, birlikte yöneten bir belediyecilik ve tüm hemşerilerime eşit ve adil yaklaşan bir AK Parti Belediyeciliği yapısıyla proje yapan, uygulayan, başaran ve kalkındıran olabilmek için 2024 Yerel Seçimleri için aday adayı oldum. Ardahan’ımıza hizmet etmek için çıktığım bu yolda devletime ve memleketime sahip çıkabilmek adına var gücümle her koşul ve her şartta hizmet edebilme ve Ardahan’ımızı Türkiye’mizin Yeni Yüzyıl’ına entegre etmek için var gücümle çalışma gayreti içerisindeyim. Çıktığımız bu yolda tüm aday adaylarımıza ve yol arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

DR.MURAT YILMAZ KİMDİR

Dr. Murat Yılmaz 1965 yılında Ardahan’da doğdu. Liseyi Ardahan İmam Hatip Lisesi’nde, Lisans eğitimini ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümünde tamamladı. Ardından aynı üniversitede Sismik Verilerin İşlenmesi konusunda Yüksek Lisans Programını tamamladı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Şirketinin açmış olduğu Yüksek Lisans Bursunu 1990 yılına birincilikle kazandı ve 1993 yılında TPAO’da iş hayatına başladı. 2003 yılında ise Petrol ve Doğalgaz aramacılığı ve yorumlanması konusunda Doktora Programını onur derecesi ile bitirdi. TPAO’da ki iş hayatı boyunca Sismolog, Ekip Şefliği, Proje Yürütücülüğü, Teknik Danışmanlık gibi çok sayıda görev yapan Yılmaz 2008-2012 yılları arasında ise Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Daire Başkan Yardımcısı olduğu dönemde Kafkas ve Hazar Petrollerinin devamı olan Ardahan ilinde Bölgenin doğal kaynaklarının milli ekonomimize kazandırılması için Petrol ve Doğalgaz aramacılığı yaptırmış ve sismik çalışmaların değerlendirilmesi neticesinde Göle ilçesinde 2012 yılı ortalarında Serhat-1 kuyusu ismiyle sondaj yaptırmıştır. Kazakistan’dan Sorumlu Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken 2012-2015 yılları arasında ise TPAO’nun Kazakistan’da yüzde 49 hissesinin olduğu KazakTürkMunay (KTM) Petrol Şirketinde Genel Müdür olarak görev yapmıştır. Dr. Murat Yılmaz’ın Ulusal ve Uluslararası birçok makale ve yayını bulunmakla birlikte, çalışma hayatı sürecinde Yurtiçi Trakya Bölgesi’nde iki adet Doğalgaz sahası (13 adet doğalgaz kuyusu keşfi) ve Yurtdışında Kazakistan’da 3 adet Petrol kuyusu keşfine imza atmış ve bu vesileler ile birçok ödülün de sahibi olmuştur. Petrol-Doğalgaz, Jeotermal ve Alternatif Enerji konularında Enerji Uzmanı olarak danışmanlık yapmaktadır.

Dr. Murat Yılmaz’ın TPAO dışında kalan zamanında ise, STK ve Meslek Örgütlerinde de birçok görev almıştır. 2011 yılında Meslek Örgütü olan Petrol Jeofizikçileri Derneği’ni (PJFD) kurarak Kurucu Başkan olarak görev yapmış, ardından beş dönemde Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmiş ve halen bu görevine devam etmektedir. Genel Merkezi Ankara’da olan PJFD Derneğinin Yönetim Kurulu ve Genel Başkanı olarak birçok Ulusal ve Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Kongresi düzenlemiştir. Yılmaz yaşam süresi boyunca doğduğu coğrafyadan hiç kopmamış yerel STK’lar da görev almıştır. Ankara’da Serhatlılar Derneği’nde Genel Sekreterlik ve Başkan Yardımcılığı yapmış, Kars Ardahan Iğdır (KAI) Platformu’nda ise Genel Başkan Yardımcısı olarak halen görevine devam etmektedir.  Türkiye Petrolleri A.O.’dan 2020 yılında emekli olmuş ve Ardahan’a yerleşerek inşaat sektöründe yatırımlar yapmıştır. Yılmaz, İngilizce bilmektedir, evli bir erkek ve bir kız evlat babasıdır. 


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak