Dr. Arzu Kılıç onuruna Ardahan girişimcilik yarışması

Ardahan ?da yenilikçi fikirlerin belirlenmesi amacıyla ?Dr. Arzu Kılıç Onuruna Ardahan Girişimcilik Yarışması? adı altında Valilik ve STK´lar öncülüğünde yarışma düzenlenecek.

GÜNCEL 4.01.2021 17:04:22 0
Dr. Arzu Kılıç onuruna Ardahan girişimcilik yarışması

Ardahan ?da yenilikçi fikirlerin belirlenmesi amacıyla ?Dr. Arzu Kılıç Onuruna Ardahan Girişimcilik Yarışması? adı altında  Valilik ve STK´lar öncülüğünde yarışma düzenlenecek.

Ardahan Valiliği, Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası, Ardahan Üniversitesi, SERKA, KOSGEP, TKDK, Ardahan İl Ticaret Müdürlüğü ve Ardahan İl Sanayi Müdürlüğünün paydaş oldukları proje Ardahan ilinde yenilikçi fikirlerin belirlenmesi amacıyla, Ardahan´a önemli katkıları olan ve geçen yıl hayatını kaybeden Dr. Arzu Kılıç anısına ?Dr. Arzu Kılıç Onuruna Ardahan Girişimcilik Yarışması? adı altında düzenlenecek.

Yarışmaya fikri olan 18 yaş üstü herkes başvurabilecek.  Yenilikçi fikirleri bekleyen bir yarışmanın birinci, ikinci ve üçüncülerine ödül verilecek.

Yarışma ile Türkiye genelinde ve Ardahan özelinde girişimciliğe ilişkin farkındalığı artırma, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun her kesiminde yenilikçiliği teşvik etmeyi hedeflendiğini belirten Ticaret Müdürü Tülay Şenel Atak şöyle konuştu , ?Girişimciliği bir kariyer olarak sunmak amacıyla hazırlanan yarışma girişimciler ve Ardahan için önemli fırsatlar sunacaktır. Bu kapsamda, yenilikçi iş fikirlerini ortaya çıkarmak ve desteklemek, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, inovasyona ilgiyi artırmak ve girişimciliği güçlendirmek gayesi taşınacak. ? dedi.

Ardahan´ın kalkınmasına katkı sağlayacağı ve en önemlisi motivasyonu oluşturacağı yarışmanın tarihi önümüzde ki günlerde belli olacak.

Yarışmanın girişimcilik alanları ise şöyle sıralandı, turizm, tarım ve hayvancılık, dış ticaret, sosyal yaşam, sağlık, eğitim, tarım ve hayvancılık, geleneksel ve yöresel mutfak, geleneksel el sanatları ve her türlü üretim faaliyetini kapsayacak.

Bölgenin sosyo-ekonomik düzeyine pozitif etki edecek, yenilikçi, sürdürülebilir ve bölgede uygulanabilirliği olacak girişimler bölgenin spesifik özellikleri göz önüne alınarak, gerçekçi uygulanabilir olanlar değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulacak. Ardahan´da yaşayan vatandaşlar için ekonomik olarak katma değer sağlayacak olan yarışma yaşam kalitesini artıracak yeni iş fikirleri, akademisyenler ve Ardahan Kadın ve Genç Girişimciler Kurulundan oluşturulacak ön inceleme komisyonunda değerlendirilecek. İkinci aşamada ise Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası, Ardahan Üniversitesi, Ardahan Valiliği, SERKA, KOSGEP, TKDK, Ardahan İl Ticaret Müdürlüğü, Ardahan İl Sanayi Müdürlüğü kurumlarının oluşturduğu komisyon nihai değerlendirmeyi yapacak. Yapılacak olan değerlendirmede; inovatif, topluma faydalı ve ticarileşme potansiyeli yüksek iş fikirleri seçilerek ödüllendirilmesi hedefleniyor. Yarışmada ödül olarak dereceye giren üç kişiye iş fikrinin hayata geçirilmesi sürecine danışmanlık desteği sağlanacak.


1

ARDAHAN SAĞLIKTA BEKLENEN İMZALAR ATILDI

2

Üniversite öğrencilerinin sorunları masaya yatırıldı

3

Ardahan'da şehit Anneleri yalnız bırakılmadı

4

Serhat Ardahanspor başkanından Vali Çiçek’e ziyaret

5

Şoförler Odası Başkanı Özer, zam dedikodularına ilişkin konuştu