DOLMUŞLAR O GÜZERGAHA ÇALIŞMIYOR! GELENDE MAĞDUR, GİDENDE…

Ardahan Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne ulaşım sorunu yaşanıyor.

24.07.2023 13:05:00 0
DOLMUŞLAR O GÜZERGAHA ÇALIŞMIYOR! GELENDE MAĞDUR, GİDENDE…

Ardahan Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne ulaşım sorunu yaşanıyor. Yolcular şehir merkezi ile terminal arası çalışacak dolmuş istiyor. Şehir merkezinden otobüs terminalinin yanında bulunan ARAS Edaş’a dolmuş hattı bulunduğu ancak dolmuşların bu güzergaha çalışmadığı öğrenildi. 

Ardahan Şehirlerarası otobüs terminali yaz aylarıyla birlikte en yoğun günlerini yaşamaya başladı. Farklı illerde yaşayan Ardahanlılar yaz aylarını memleketlerinde geçirmek üzere Ardahan’a gelmesi otogarı hareketlendirdi. Ancak şehirlerarası otobüs terminaline gitmek ve şehir merkezine gelmek isteyen yolcular dolmuş olmaması nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Güzergahta dolmuş hattı olmasına rağmen dolmuşların bu güzergahı kullanmaması tepkilere neden oluyor.

Terminalde yazıhane işletmecisi Berkant Ezer, “Otobüs Terminali şehrin dışında olan bir yer. Yolcular dolmuş olmaması nedeniyle terminale gidip gelmekte zorluk çekiyor. Terminalin yan tarafında bulunan Aras Edaş’a gelen iki tane dolmuş hattı var, bir tanede su deposunun olduğu bölge için dolmuş hattı var. Ancak dolmuşlar bu güzergahlara gelmiyor. İnsanlar mağdur oluyor. Dolmuş sorununu Belediye Başkanı Faruk Demir’e de illettik. Yolcularımızın bu mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Ulaşım sorunu yaşadıklarını ifade eden yolcular ise, “Dolmuş olmaması nedeniyle terminale gidip gelmekte sorun yaşıyoruz. Terminalin şehir merkezine uzak olması nedeniyle taksi tutmak zorunda kalıyoruz. Maddi durumu iyi olmayan insanlar var, herkes taksi ile gidip gelemiyor. Bu konuda çok sıkıntı çekiyoruz. Terminal ile şehir merkezi arasında sürekli çalışacak dolmuş istiyoruz” dediler.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak