Doğu´yu Keşfet...

Söz konusu film, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır´da çekildi. İki buçuk dakika süren ve bölgedeki tarihi, kültürel değerleri ülke sınırları dışına taşıyan ?Doğu´yu Keşfet?, gerek yüksek görüntü kalitesiyle gerekse kullanılan çarpıcı folklorik öğeleriyle izley

GÜNCEL 9.01.2021 12:20:08 0
Doğu´yu Keşfet...

Damaklara şenlik yaşatan birbirinden farklı lezzetleri, büyüleyici tabiat manzaraları ve sahip olduğu tarihi dokularıyla Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır, Karadağ´da düzenlenen Uluslararası Turizm Filmleri Festivalinde rakiplerini geride bırakarak ?En İyi Film Ödülü ?ne layık görüldü.

Kurulduğu günden itibaren bölgesel düzeyde kapsama alanına giren iller ve çevresinde ortaya koyduğu /resimler/2021-1/9/1222304298649.jpgprojelerle takdir toplayan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) sinema alanında da etkisini gösterdi. TRA2 Bölgesini oluşturan Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır´ın en iyi şekilde tanıtılması için kolları sıvayan SERKA, hazırlattığı ?Gel? çağrısıyla başlayan ve ?Doğu´yu Keşfet? sözüyle biten filmi ile gönülleri okşadı.

SERKA tarafından Imagine Production´a yaptırılan ?Doğu´yu Keşfet? adlı filmin yönetmen koltuğunda Güçlü Gülan oturdu. Aralık ayının son haftasında Karadağ´da (Montenegro) düzenlenen Uluslararası Turizm Filmleri Festivali-Stars Of Wild Beauty yarışmasında onlarca ülkeden yaklaşık 100 film boy gösterdi. Bölge kategorisinde ipi göğüsleyerek büyük başarıya imza atan söz konusu film, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır´da çekildi. İki buçuk dakika süren ve bölgedeki tarihi, kültürel değerleri ülke sınırları dışına taşıyan ?Doğu´yu Keşfet?, gerek yüksek görüntü kalitesiyle gerekse kullanılan çarpıcı folklorik öğeleriyle izleyenleri mest etti.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak