Doğu Psikoteknik Merkezi hizmete girdi

Ardahan´da ticari araç kullanımı için gerekli olan Psikoteknik Değerlendirme Belgesi veren Doğu Psikoteknik Merkezi hizmete girdi.

10.03.2020 10:58:16 0
Doğu Psikoteknik Merkezi hizmete girdi

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da ticari araç kullanımı için gerekli olan Psikoteknik Değerlendirme Belgesi veren Doğu Psikoteknik Merkezi hizmete girdi.

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer´in girişimleri ve yoğun gayretleri sonucu, Ardahan´da ihtiyaç duyulan Psikoteknik Merkezi hizmete girdi.

İl Sağlık Müdürlüğü onayıyla bugün faaliyete başlayan Doğu Psikoteknik Değerlendirme Merkezi yetkilisi Ümit Doğukan Polat, Psikoteknik Raporunun, ticari olarak yük ve yolcu taşıyan araçlara yönelik olduğunu, genel anlamda toplumun tamamını ilgilendirdiğini söyledi. 

Doğu Psikoteknik sahibi Ardahanlı hemşerimiz Psikolog Ümit Doğukan Polat tarafından Karagöl Mahallesi Koca Mustafa Paşa Caddesi Aktaş Apartmanı girişinde hizmete açılan Psikoteknik Merkezi sayesinde vatandaşlar artık Kars, Artvin, Trabzon ve Erzurum´a gitmeyecek.

Ticari taksi, kamyon, otobüs ve diğer ticari amaçla kullanılan araçlara yönelik olan merkezin detaylarını paylaşan Polat, ?Bu belge 5 yıllığına veriliyor. Merkezimizde ki sınavlarımız 1 saat 15 dakika sürüp, sürücü 14 testten geçmekteler ve buna göre belge düzenleniyor. Aday sürücü bu testlerden başarılı olduğu takdirde belge almaya hak kazanıyor. Testlerden geçemediği zaman da 6 aylık bir süre tanınıyor ve bu süreden sonra tekrar başvurabiliyor. Test sonuçlarına göre Ardahan Devlet Hastanesi Psikiyatri bölümüne yönlendiriliyor, Psikiyatri onayının ardından e- devlet sistemine işlenerek belgesi hazır oluyor. Diğer taraftan ticari bir sürücü alkolden, hızdan ve 100 ceza puanı üzerinden ehliyetine el konulduğu zaman bizden belge almak zorunda. Bunlar olmadan bir daha ehliyet alamıyor? diye konuştu.

Bu belgenin zorunlu olduğuna da değinen Polat,  Ticari taksi, kamyon, otobüs ve diğer ticari amaçla kullanılan araçların Haziran ayına kadar belgelerini almaları gerekiyor, aksi takdirde Bin 200 TL cezai işlem uygulanacağını dile getirdi.

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer ve Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç, bugün faaliyete başlayan Doğu Psikoteknik Merkezini ziyaret ederek, iş yerinin hayırlı olması temennilerinde bulundular.


1

Ardahan KYK bölge şampiyonu oldu

2

Bağdeşen Spor şampiyon oldu

3

Ardahan'da Sağlık Bilincini yükselten "Ben Her Yerde varım" projesi

4

Ardahan’da 2024’ün ilk 4 ayında 876 asayiş olayı meydana geldi

5

Pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi