DOĞALGAZDAN TEZEK YAKMAYA GERİ DÖNÜŞ

DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, Doğalgaz ve kömüre para yetiştiremeyen vatandaşların yeniden tezek yakmaya başladığını belirterek, Ardahan’da doğalgaz indirimi yapılması çağırısında bulundu.

GÜNCEL 5.01.2023 17:37:00 0
DOĞALGAZDAN TEZEK YAKMAYA GERİ DÖNÜŞ

HABER: ŞENOL KİRMAN

DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, Doğalgaz ve kömüre para yetiştiremeyen vatandaşların yeniden tezek yakmaya başladığını belirterek, Ardahan’da doğalgaz indirimi yapılması çağırısında bulundu.

Ardahan’da halk doğalgazdan “odun ve tezek yakmaya” geri döndü. Doğalgaz ve kömüre yapılan zamlar doğal yakıt olan tezeğe rağbeti artırdı.Doğalgaz ve kömüre para yetiştiremeyenler ısınmak için yeniden tezek kullanmaya başladılar.

Artan kömür, doğalgaz maliyetleri ve hayat pahalılığı her geçen gün kendini biraz daha hissettiriyor. Ardahan’da 1 ton kömür fiyatının 6 bin liranın üzerinde olması ve doğalgaz faturaları da aylık 2 bin lirayı geçerken vatandaşlar zorlu kış günlerinde ısınmak için farklı çözümler bulmak zorunda kalıyor.

Geçmiş yıllarda görece daha yaygın kullanılan hayvansal gübre olarak tezek bugün vatandaşlar için altın değerinde. Yılın 6 ayını kış altında geçiren Ardahan’da doğalgaz fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşlar ısınmak için çareyi tezek yakmakta buluyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, Doğalgaz ve kömüre para yetiştiremeyen vatandaşların yeniden tezek yakmaya başladığını söyledi.

Vatandaşın tasarruf yoluna giderek tezek kullanmaya başladığını aktaran Başkan Candar Yılmaz şöyle konuştu; “Ardahan ülkemizin en soğuk kentlerinden birisi. Ardahan’da yılın 6 ayını kar altında geçiriyoruz. Ardahan 2013 yılından itibaren doğalgaz kullanmaya başladı. İlk etapta şehir merkezine daha sonra Göle ilçemize doğalgaz verildi. Ne yazık ki doğalgaz yanı başımızdan geçmesine rağmen Hanak, Damal, Posof ve Çıldır ilçelerimizde halen daha doğalgaz kullanılamıyor. Kent merkezinde yüzde 35’lik kesim doğalgaz kullanamıyor. Kömür ve doğalgaz fiyatlarına gelen zamlardan sonra vatandaşlarımız doğal yakıt olarak bilinen tezek kullanmaya başladı. Hava sıcaklığının eksi 25-30 derecelere kadar düştüğü Ardahan’da 1 ton kömürün fiyatı 6 bin TL’nin üzerinde, doğalgaz faturaları ise aylık 1500-2000 TL civarında geliyor. Halkımız kombiyi açmaya korkuyor gelen faturalarla baş edemiyor. Vatandaşlarımız kış mevsiminde ısınabilmek için tasarruf yolunu seçiyor ve yazın hazırladıkları tezekle kış mevsimini geçirmek zorunda kalıyor. AK Parti hükümetinin getirdiği bu durum karşısında vatandaşlarımız hayatın her alanıyla mücadele ediyor. Bununla ilgili bölgemizde doğalgaz indirimine gidilmesi lazım” diye konuştu. 


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak