DEVA’LI GENÇLERDEN AT ARABALI PROTESTO

Ardahan’da DEVA Partisi, yüksek akaryakıt ve araç fiyatlarını protesto ederek, at arabalı eylem yaptı.

GÜNCEL 1.11.2022 13:25:00 0
DEVA’LI GENÇLERDEN AT ARABALI PROTESTO

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan’da DEVA Partisi, yüksek akaryakıt ve araç fiyatlarını protesto ederek, at arabalı eylem yaptı.

At arabasına binerek yüksek fiyatları protesto eden Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ardahan Gençlik Çalışmaları Başkanı Okan Şit ve üye gençler, “Günümüz şartlarında araba alma hayali kurmak dahi bizleri korkutuyor” diye yorum yaptılar.

Demokrasi ve atılım Partisi (DEVA) Ardahan Gençlik Çalışmaları Başkanı Okan Şit, akaryakıt ve araç fiyatlarının yüksek olmasına tepki göstererek, “Günümüz şartlarında araç almak artık hayal bile değil. İş araba almakla da bitmiyor ki, daha önemlisi o arabayı elinde tutabilmek. Hesap ettiğimizde bir aracın senelik maliyeti 40 bin TL’yi buluyor” dedi.

1 MİLYON TL’DEN AŞAĞI SIFIR ARAÇ YOK

Araç piyasasının yüksek olması nedeniyle sıfır araç almanın imkansız hale geldiğini belirten Başkan Şit, şunları söyledi;

“Bir araç kendimize iki araçta devlete aldığımız bu dönemde 1 milyon TL’den aşağı sıfır araç yok piyasada. "Sözde" yerli ve milli aracımız TOOG için bile en boş paketi 1 milyon TL gibi rakamlardan bahsediliyor. Sıfır araç almak düşüncesi bile bizim ne haddimize. Günümüz şartlarında araba alma hayali kurmak dahi korkutuyor. İş araba almakla da bitmiyor ki, daha önemlisi o arabayı elinde tutabilmek.  Günlük minimum 20-30 km mesafe yaptığımızı düşünürsek ortalama 30 TL benzin fiyatından (ki bunun yükseleceği aşikâr) yaklaşık 75 TL yapar. Bunu ay bazında hesap edersek 2 bin TL sadece aylık yakıt gideri, bu rakam yılda ortalama 20 bin TL yapar.  Aracın yıllık sigortası, kaskosu gibi giderler minimum 5 bin TL civarında,  bu araca kışlık lastik lazım değil mi? 4 lastik ortalama 10 bin TL. Totalde hesap ettiğimizde senelik maliyeti en çıplak haliyle 40 bin TL. Tüm bunlar dışında oturup Allah kaza bela vermesin, ceza yemeyelim, araba arızalanmasın, pislenmesin, çizilmesin diye dua etmekten başka yolumuz da yok. Biz bu hesapların içinde kara kara düşünüp, en iyisi at arabasıyla yolumuza devam edelim derken bazı dostlarımız seslendi: "Okan bey, ot-yem fiyatlarından haberin yok mu senin?" Duraksayıp "Yazın sal çayıra, kışın kurtlar kayıra" diyerek yavaşça atın yularını çıkarıp yola yürüyerek devam ediyoruz, bari ayakkabı çabuk yırtılmasa” diye konuştu.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti