DEVA Partisi’nden sanayi çıkarması

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Ardahan Küçük Sanayi Sitesi'ne geniş bir heyetle çıkarma yaptı.

SİYASET 23.11.2022 14:55:00 0
DEVA Partisi’nden sanayi çıkarması

HABER: ŞENOL KİRMAN

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Ardahan Küçük Sanayi Sitesi'ne geniş bir heyetle çıkarma yaptı. Sanayi sitesindeki dükkanları tek tek ziyaret eden partililer, esnafların sorunlarını dinleyerek, broşür dağıttı.

DEVA Partisi Ardahan İl Başkanlığının saha içi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Küçük Sanayi Sitesi’nde broşür çalışması yapan DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz ve beraberinde ki partililer sanayi esnafıyla hem sohbet etti hem de Deva Partisinin küçük sanayici için 10 kalkınma hamlesinin anlatıldığı broşürleri dağıttı.

Esnafı dinleyen ve partisinin eylem planını anlatan Başkan Candar Yılmaz, “Saha çalışmaları kapsamında ilimizin en önemli dinamiklerinden sanayi sitesinde esnaflarımızı tek tek ziyaret ediyoruz. Esnaflarımızı dinliyor, çözüm önerilerimizi "Eylem Planlarımızı" anlatıyoruz. Vatandaşın, esnafın derdi büyük, çözüm bekliyor esnafın sıkıntıları büyüyor. Türkiye’nin derdinin devası kısır siyasi tartışmalarda değil, çözüm odaklı siyaset anlayışında. Samimi karşılamalarından dolayı tüm esnaflarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

“KÜÇÜK SANAYİCİMİZİ GELİŞTİRİCEĞİZ”

DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, partisinin küçük sanayicileri yakından ilgilendiren “Kalkınma Hamlesi ile 100 Bin Süper KOBİ” projesini açıkladı.

Ülkemizin en önemli dinamiklerinden küçük sanayicilerin sorunlarının git gide büyüdüğünü, artan maliyetlerin yüksek enflasyon ve nitelikli ara eleman sorunları ile çözülemeyen bir sarmal haline geldiğini belirten DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, “DEVA Partisi olarak ülkemizin top yekün kalkınmasını ve gelir adaletsizliğini önleme hedeflediğimiz için ilk 360 günde yapacağımız önemli hamlelerden bazılarını aktarmak istiyorum” dedi.

Küçük sanayicileri mutlaka geliştireceklerini belirten Başkan Yılmaz, 10 kalkınma hamlesini madde madde şöyle sıraladı:

“1. ARTAN MALİYETLERE SON – Satılan malı yerine koyamamaya, ikinci bir kira haline gelen elektrik faturasına, her gün zamlanan giderlere son!

 Krizi en fazla altı ayda bitirecek, enflasyonu iki sene içinde tek haneye düşüreceğiz!

“2. SÜREKLİ FİYAT DEĞİŞTİRMEYE SON – Kontrolden çıkan enflasyon yüzünden her gün fiyat yenilemeye ve müşteriye fiyat söylerken mahcup olmaya son!

Ehil kadrolar ve doğru tedbirlerle güveni, güven ile istikrarı sağlayacağız!

“3. KDV İADESİ BEKLEMEYE SON – KDV iadesini tam vaktinde yapacak, işletme sermayesini eritmeyeceğiz! İhtisas vergi dairesi ve çalışan sayısını artırarak vergi iade sürecini hızlandıracağız. Avrupa Birliği Geç Ödeme Yönergesi çerçevesini izleyeceğiz.

“4. BORÇ YÜKÜNE SON – Vergileri yeniden yapılandıracak ve bazı alanlarda düşüreceğiz.

“KOBİ ve esnafların vergi ve SGK borçlarını yeniden yapılandıracağız. Esnaflarımızın iş yeri kiralamalarındaki stopaj oranını düşüreceğiz.

“5. FİNANSMAN KITLIĞINA SON – Yüksek faize, sıkıştıran ödeme vadelerine, adı var-kendi yok kredi ve desteklere son!  Düşük faizli, uygun vadeli kredi ve teşviklerle işletmelerimizi destekleyeceğiz!

“6. VASIFLI ELEMAN KITLIĞINA SON – Nitelikli işgücü bulamamaya son! Özel sektörün yönlendirmesinde, yeterli eğitici ve fiziksel kaynağa sahip, iş garantili meslek ve çıraklık okullarını yaygınlaştıracağız. Teorik ve pratik eğitimi birleştiren, okurken ücret kazanmayı sağlayan ikili sistem uygulayacağız.

“7. SANAYİ-ŞEHİR KOPUKLUĞUNA SON – Küçük sanayileri şehirlere entegre edeceğiz.

Küçük sanayi sitelerini endüstri 4.0 bölgeleri şeklinde katmanlı üretime uygun hale getireceğiz. Kolay toplu ulaşım sistemleriyle sanayinin şehirle entegre olmasını sağlayacağız.

“8. DEVLET KAPISINDA BEKLEMEYE SON – Yardımlar, destekler, teşvikler ve izinler için devlet kapısında beklemeye son!

“Gereksiz kırtasiyenin bitirilmesi ve işletmelerin devlet ile tüm işlerini tek duraktan halletmesiyle vakit israfını bitireceğiz. SGK, İŞKUR, Vergi Dairesi gibi çeşitli kamu kurumlarına yapılan aynı/ birbirine benzer bildirimleri kaldıracak veya kurumların bu bildirimleri paylaşmasını sağlayacağız. 

“9. ALTAPI KRİZİNE SON – Elektrik, doğal gaz ve kritik hammadde tedariğinin kesintisiz olmasını sağlayacağız.

“OSB’ler VE KSS’lerde elektrik, doğal gaz ve kritik hammadde tedarikinin kesintisiz olması için gerekli uzun vadeli sözleşmelerini, altyapı yatırımlarını ve depolama hazırlıklarını tam ve vaktinde yapacağız.

“10. FIRSATLARI KAÇIRMAYA SON – Teknolojinin etkin kullanımını sağlayacağız.

Dijital fırsatlar (e-ihracat, mikro ihracat) konusunda yalın bir bilgilendirme hamlesi ve kolay kullanılabilir kitler sunacağız. E-ticarette ürün güvenliği-denetimi ve iade prosedürlerini kolaylaştıracağız. Uluslararası ödeme sistemleri üzerindeki yasakları kaldıracağız.” 


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı