DEVA PARTİSİ HANAK İLÇE KONGRESİNİ YAPTI

DEVA Partisi Hanak İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi yapıldı.

GÜNCEL 19.12.2021 12:08:00 0
DEVA PARTİSİ HANAK İLÇE KONGRESİNİ YAPTI

HABER: ŞENOL KİRMAN

Gerçekleşen kongrede, kurucu ilçe başkanı Kamil Büyükkaya tek liste ile yeniden başkan seçildi.

Kongrede Divan Kurulu Başkanlığını Merkez İlçe Başkanı Aşkın Yıldız, üyeliği ise Merkez İlçe Kadın Çalışmaları Başkanı Şermin Yılmaz, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Saim Erol yaptı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştirilen kongreye Deva Partisi Genel Merkez Kurucu Kurul Üyesi, 22.dönem Adıyaman Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Ahmet Faruk Ünsal, Deva Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, Posof İlçe Başkanı Soner Polatoğlu, Damal İlçe Başkanı Oktay Kara, Göle İlçe Başkanı Süleyman Demir, Hanak İlçe Başkanı Kamil Büyükkaya ve Merkez İlçe Başkanı Aşkın Yıldız, Kadın Çalışmaları Başkanı Gamze İnci Türkoğlu ve partililer katıldı.

Kongrede, DEVA Partisi Bölge Koordinatörü Ahmet Faruk Ünsal, Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz ve İlçe Başkanı Kamil Büyükkaya konuşma yaptı.

Kongrede konuşan Bölge Koordinatörü Ünsal, Hükümete seslenerek, Ardahan’da ki sınır kapılarının açılmasını istedi.

Bölge Koordinatörü Ahmet Faruk Ünsal, “Ardahan Serhat bir şehrimiz, Kura nehri ile bir elini Gürcistan’dan Azerbaycan’a atmış, öbür elinin Bursa’ya İzmir’e, İstanbul’a atmış bütün Türkiye safında hemşehrilerimiz olan bir nöbet şehridir burası. Burada iki tane sınır kapımız var ama maalesef ekonomik olarak hiçbir katkısı olmamış siyasal iktidarın buraya. Sınır kapılarını açında vatandaş burada ürettiği peyniri kendi el emeğini açtığı pazarlarda Gürcistanlılara satsın. Hiç değilse sizin bu milletin üzerine yıkmış olduğunuz ekonomik felaketi kısmet rahatlatacak bir iş yapmış olur” dedi.

Hükümetin ekonomik politikalarını eleştiren Bölge Koordinatörü Ahmet Faruk Ünsal konuşmasına şöyle devam etti; “Geçtiğimiz günlerde asgari ücreti 4 bin 253 TL olarak açıkladılar. Açıkladıkları gün dolar üzerinden asgari ücret 270 dolardı. Bir sene önce 2 bin 825 TL olan asgari ücret i açıkladıklarında 380 dolardı. Hükümetin bu sene açıkladığı asgari ücret geçen sene açıkladıkları asgari ücretten 110 dolar daha düşük. Asgari ücreti açıkladıkları gün öyle bir devalüasyon yaptılar ki 20-30 dolar daha uçup gitti. Bundan bir ay önce dolar 10 liraydı. Şuanda 17 liraya kadar çıktı. Yani bir ayda bizim paramız yüzde 70 değer kaybetmiş. Bunun akaryakıt fiyatlarına, yem fiyatlarına, gübre fiyatlarına, gıda fiyatlarına ve diğer temel ihtiyaçlara nasıl bir etki ettiğinin hepimiz çok farkındayız. Ülkenin dört bir tarafında yolcu garantili köprü, havaalanı, hasta garantili hastaneler yapıldı. Eğer o köprüden, havaalanından, hastaneden o garanti verilen sayı gerçekleşmemişse onun parasını Ardahan’da ki de ödüyor, İzmir’de ki de ödüyor. Peki bu kadar soygun var biz bunu niye halkımıza duyuramıyoruz, niye halkımız bunlara itiraz etmiyor. İtiraz edebiliyor olsaydık bu mesele daha devam eder miydi bence bu Türkiye’nin en büyük sorunu. Eğer bir ülkede özgürlük yoksa, kamu idaresi bütün ifade özgürlüğü imkanlarını kısıtlamış, el koymuş ise sosyal medyada, yazılı medyada yaptığınız en ufak eleştiriler polisin kapınıza dayanması, savcının sizi mahkemeye sevk etmesi ile sonuçlanıyorsa bu ülkede hiçbir yaratıcı fikrin ortaya çıkması mümkün olmaz. Zenginlik ile demokrasi arasında, fakirlik ile de diktatörlük arasında doğrudan ilişki var. Eğer zenginleşeceksek, eğer potansiyel kaynaklarımızı açığa çıkartacaksak mutlaka özgürleşmek, mutlaka demokrasiyi geliştirmek zorundayız. Bu kadar farklılığı içinde barındıran Anadolu coğrafyasında eğer özgürlüklerimizi yerine getirmezsek, eğer demokrasinin gereği gibi işlemesini sağlamazsak sadece fakirleşmekle kalmayız bütünlüğümüzle ilgili de ciddi sorunlar yaşarız. Onun için fakirliğimizin sebebi demokrasinin ve özgürlüğün azaltılması ve birde savaş politikaları. Kaynaklarımız ciddi anlamda savaşa gidiyor. Bunun yolu da kuvvet ayrılığına dayalı denge ve denetleme sistemi olan ve basın özgürlüğünün olduğu hesap verilebilir şeffaf kamu yönetimi kurmaktan geçer. Bunun içinde inşallah Demokrasi ve Atılım Partisi seçimden sonra hem siyasi kadrolarıyla hem de birlikte hareket ettiği diğer kadrolarla güçlü bir parlamenter sisteme geçişi temel bir siyasal hedef olarak ortaya koymuştur” diye konuştu.

Diyanet işlerinin durumuna da değinen Ünsal, “Bu kadar yoksulluk intiharları var, insanlar çöpten ekmek topluyor saat ve saat fakirleşiyoruz. Hafta sonu olduğu için borsa ve piyasalar kapalı. Açık olsaydı bu kongre salonuna girdiğimiz an ile çıktığımız an arasında yüzde 1-2 fakirleşmiş olacaktık. Korkunç bir batağa düşmüş durumdayız. Ama bizim Diyanet İşleri Başkanlığımız saraylarda saltanat sürenlere, devletin gücünü adil, şeffaf, liyakatli kullanmak yerine yandaşa kullananlara ve saraylarda israf edenlere tek bir söz söylemek yerine fakirliğin bir kader olduğunu ve buna tahammül etmemiz gerektiğini söylüyor. Diyanet İşlerinin dini bu kadar istismar etmeye, dinin şerefiyle oynamaya hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz ise, “Bireysel çıkarlarımızı bir kenara bırakıp, Ülkemizi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmak için çalışmalıyız. İnsanlar bir partiye üye olmadan liyakat sahibi çocuklarının dinine, diline rengine bakılmaksızın işe alınmasını, Bir partiye üye olmadan sosyal yardımlardan yararlanmak istiyor, Bir partiye üye olmadan desteklemelerden yararlanmak istiyor, Bir partiye üye olmadan sosyal yardımlardan yararlanmak istiyor.
Deva İktidarında Yapılacak sosyal yardımlar muhtaç insanlarımızı incitmeden adil ve hızlı bir biçimde sağlayarak, Sosyal yardım bağımlılığında da kurtarmak için özel istihdam programları uygulanacak. Deva İktidarında çiftçimizi ithalat yerine içerde üretimi destek sağlayacağız. Küçük üreticilerin pazarlama problemlerini çözeceğiz, çiftçi borçlarını en az 2 yıl erteleyeceğiz, Çiftçilerimizin kullandığı mazot ÖTV sini geri vereceğiz, çiftçilerimizin kullandığı gübre maliyetinin % 50 sini destek olarak vereceğiz, Tarım ürün desteklemelerini gerçek üreticiye hasadından sonra hemen vereceğiz, Sadece aracıların değil çiftçilerimizin de kazandığı bir sistem oluşturacağız. Her köye ziraat danışmanı ve veteriner hekim projesini hayata geçireceğiz. Çok konuşan değil çok dinleyen çözümleri somut olarak insanlarımızın önüne sunan bir partiyiz.
Partimiz Kuruluşundan bu yana, Tarım Eylem Planı, Demokrasiye Geçiş Eylem Planı, Afet Yönetimi Eylem Planı, Sosyal Politikalar Eylem Planı, Yarına Atılım Eylem Planlarımızı açıkladık. Bu eylem planlarında ilk 90 gün ve 360 gün içinde neler yapacağımız hepsi yazılıdır. Hani derler ya söz vermeyin senet verin işte bizim senetlerimiz. İlçe Başkanlığımıza seçilen Kamil Büyükkaya’ya ve ekibine başarılar diliyorum, kongremiz hayırlı olsun” diye konuştu.

DEVA Partisi Hanak İlçe Başkanı Kamil Büyükkaya ise, “DEVA partisinin hızlı ilerlediğini ve gelecekte bir yerlere geleceğini görüyoruz. Ülkemiz ekonomik kriz içerisinde. Bu ekonomik krizi düzeltmek, bu ortamdan kurtarmak için dünyada ekonomist olarak sayılı kişilerden biri olan Genel Başkanımız Ali Babacan bir parti kurdu. Bizlerde ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz adına kendisine yardımcı olmak için arkadaşlarımızla beraber ilçe başkanlığına aday olduk. İlçemizin bazı sıkıntıları var, doğal gaz yok. Evlerini kiraya veremeyen insanlarımız var. Doğalgaz olmadığı için insanlarımız Ardahan’a, Kars’a gidiyor. Doğalgaz 100 metre ileriden geçiyor ama ilçemizde doğalgaz yok. Doğalgazın gelmesi için el birliğiyle girişimlerimiz oldu inşallah seneye gelir. Ayrıca ilçemizde kat sorunu var, 3 kattan yukarı imar verilmiyor. Bunu da gündeme getirmemiz lazım. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kongrenin ardından ilçe esnafı ziyaret edildi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak