DEVA PARTİSİ ÇILDIR İLÇE KONGRESİ YAPILDI

​​​​​​​DEVA Partisi Çıldır 1. Olağan ilçe kongresi ve parti binasının açılışı yapıldı. Çıldır İlçe başkanlığına Mücahit Aslan getirildi.

SİYASET 26.06.2022 11:03:00 0
DEVA PARTİSİ ÇILDIR İLÇE KONGRESİ YAPILDI

HABER: ŞENOL KİRMAN

DEVA Partisi Çıldır 1. Olağan ilçe kongresi ve parti binasının açılışı yapıldı. Çıldır İlçe başkanlığına Mücahit Aslan getirildi.

Ardahan’da teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ilçe kongrelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Çıldır 1. Olağan ilçe kongresi gerçekleştirildi.

Çıldır Gençlik ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Çıldır İlçe 1. Olağan Kongresine İl Başkanı Candar Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Aşkın Yıldız, Çıldır İlçe Başkanı Mücahit Aslan, Hanak İlçe Başkanı Kamil Büyükkaya, Posof İlçe Başkanı Soner Polatoğlu, İYİ Parti Çıldır İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, CHP Çıldır İlçe Başkanı Nevzat Şirin, il ve ilçe yönetim kurulu ile üyeler katıldı.

Kongrede, divan kurulu üyelerinin belirlenmesinin ardından seçimler gerçekleşti. Tek liste halinde gidilen seçimde Çıldır İlçe Başkanlığına Mücahit Aslan seçildi. Kongrenin ardından parti binasının açılışı yapıldı.

Kongrede konuşan DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, “Çıldır İlçemiz geçmişin verdiği o manevi duygunun ağırlığını, karşılığını almış bir ilçemiz değil maalesef. Çıldır Gölü batıda bir yerde olsaydı turizm cennetlerinden biri olurdu. Ama gelin görün ki turizmde, alt yapıda, ulaştırmada hep geride kalmıştır” dedi.

Çıldırın sorunlarına dikkat çeken Başkan Yılmaz şunları söyledi; “Yıllardır Çıldır gölünün tam anlamı ile tanıtılamaması, doğu ekspres treninin en azından Çıldır’a kadar getirilemeyişi ve Kars’ın baskısı karşısında ilçe turizm anlamında çokta istediğini alamamıştır. Yatırım ve alt yapı anlamında birçok eksiği bulunmaktadır. Doğalgazın ilçemize gelmesi acil ve elzemdir. İlçemiz her geçen gün nüfusunda azalma yaşamaktadır. İstihdam alanlarının yaratılamamasından dolayı İlimizde olduğu gibi ilçelerimizde de ciddi bir göç yaşanmaktadır. Bugün açılan kapının Çıldır ilçesine katma değeri nedir diye sormak lazım. Bir umutla açılan kapı ile yol güzergahlarında arsalarımız değerlenir bir işletme kururum umudu ile yaşayan insanımıza bir baraka dahi kurma izni verilmiyor. Çıldır gölünün etrafında yapılaşmaya izin verilmediği gibi olan işletmelere elektrik dahi verilmiyor. Kapılarda ticaret yapan kaç esnafımız var bunun sorgulanması gerekir. Küçük bir serbest bölge oluşturularak genç yöntemi ile burada patates üreten bir esnafımız orda farklı bir şey alabilecek bir sisteminin önü açılmalıdır. Buradaki esnafın da yararlana bileceği bir model yaratılmalıdır. Doğunun en ücra köşesinde sınırları bekleyen bu halka yapılanlar revamıdır. Kars il sınırında kalan kütük evde insanların göle gire bileceği soyunma kabinlerinin olduğu yerler yapılmasına rağmen Çıldır yerel esnafa  neden izin verilmiyor. Yaz turizmine katkı sağlanması için alınan tekme süs olmaktan öteye gidememiş, başka ile hibe edilmekten son anda kurtarılmıştır. Yetkililere soruyoruz bur da yaşayan insanlar vergi vermiyor mu bu uygulamalar bu insanlara neden reva görülüyor. Aşıkların ve ozanların şehri Çıldır’da bu geleneği bu kültürü gelecek nesillere taşıyacak aşıklar ve ozanlar evi kurulmalıdır” şeklinde konuştu.

Ardahan’a ve ülkemize Deva olmak için yola çıktıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “Bugünkü iktidar sahipleri bu dünyaya o kadar anlam yüklediler ki hak hukuk adalet ortada kalmadı. Her şeyi yandaşlarına reva gördüler. Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemlerde sorumluluk duygusu ile Ardahan’ımıza ve ülkemize Deva olmak için yola çıktık. Hukukun üstünlüğüne, özgürlüğe, adalete, Temel İnsan Haklarına ve demokrasiye, şiddet, korku, baskı, ötekileştirme ve ayrımcılığın yaşanmadığı; hukuka bağlı, vatandaş odaklı, katılımcı, şeffaf, hesap verebilir ve denetlenebilir; gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğe umutla baktığı, milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı saygın ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için bu yola çıktık. Deva partisi bir tarafta saha çalışmaları, kongreler ve örgütlenmesini tamamlamaya çalışırken bir taraftan iktidara geldiğinde yapacağı çalışmaları ve uygulamaları eylem planları ile açıklamaya devam ediyor. Tarım eylem planı ile başlayarak, Ekonomi, Yarına atılım, Sosyal Politikalar, Demokrasiye geçiş, Afet yönetimi, Yerel Yönetimler ve Şehircilik, Yüksek öğretim, KHK mağdurları, Çevre ve iklim değişikliği eylem planı olmak üzere 10 eylem planı açıklamıştır. Bu eylem planları 20 ye tamamlanarak Ülkemizin yarınlarında uygulanmak üzere hazırlanmaktadır. Önümüzde zorlu bir süreç bizleri beklemektedir. Hem rakibi hem hakemi yenmemiz gerekiyor”.

Basın ve sosyal medyanın sansürlenmek istendiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz şöyle devam etti;

“Basın özgürlüğü, demokrasinin temel taşlarından ve güvencelerinden birini oluşturur, özgür ve çoğulcu bir kamuoyunun oluşumunu sağlar. Bu özgürlüğün doğrudan ya da dolaylı olarak kısıtlanması, insan haklarına dayalı demokratik hukuk devleti ilkesine aykırılık teşkil eder. Basın, kamunun "gözetleyicisi" olarak farklı kaynaklardan bilgi ve düşünceleri yayarak demokratik toplumun vazgeçilmez unsurları olan şeffaflık ve hesap verilebilirliğin sağlanmasına da katkıda bulunur. Özgür basın, kamu siyasetine ilişkin konularda kamuoyunun bilgilenmesine ve tartışmalara katılmasına zemin hazırlayarak, siyasi karar alma süreçlerini katılımcı ve çoğulcu bir niteliğe kavuşturur. Bu suretle basın, siyasi iktidarların halk tarafından denetlenmesine ve gözetlenmesine aracılık ederek, demokratik toplum düzeni açısından hayati bir işlevi yerine getirir. Halkımızın doğru ve güvenilir şekilde bilgilendirilmesine, eleştirilerden ve farklı görüşlerden haberdar olmasına hizmet etmesi gereken medya çeşitli sindirme, müdahale ve baskılar nedeniyle görevini özgürce yerine getirememektedir. Bugün medya kuruluşlarının önemli bir kısmı siyasetin etkisine girmiş ve belli bir siyasi söylemin propaganda aracı haline dönüşmüş, toplumun iktidarı denetleme imkanı ortadan kaldırılmıştır. Sosyal medya, yurttaşlarımızın fikir ve eleştirilerini özgürce paylaşabilecekleri bir ortam olmaktan çıkmış, bilgiye erişimin giderek zorlaştığı bir mecra olmaya başlamıştır. Parti olarak, basın özgürlüğünün, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir devlet için ne denli yaşamsal bir değere sahip olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle, basın özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağımızı taahhüt ediyoruz. Basının kendinden beklenen işlevi hakkıyla yerine getirebilmesi için gerekli olan her türlü tedbiri alma konusundaki kararlığımız tamdır. Basının görevini bağımsız bir şekilde ve kaygı duymaksızın yerine getirdiği, güvenli, çoğulcu ve elverişli bir ortam oluşturacağız. İnternet mevzuatının uluslararası standartlara uygun, bilgiye erişimi ve ifade özgürlüğünü kısıtlamayacak biçimde uygulanmasını sağlamak için gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz”.

Siyasetin yalansız ve hilesiz de yapılabileceğini ve bunu topluma göstermenin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “Her koşulda doğru konuşarak yapamayacağımız şeylerin sözünü kimseye vermememiz lazım.  Bizim üzerimize düşen görev önce bulunduğumuz ortamda daha sonra kendi çevremizde, şehrimizde ve ülkemizde bu ideal için çalışmaktır. Bu ideali gerçekleştirmek için güzel Ardahan’ımıza Çıldır’ımıza var gücümüzle çalışacağız. Çalmadık kapı bırakmayacak; genç, yaşlı, çocuk demeden hemşerilerimizin dertlerini dinleyip, onların derilerine derman olmak için uğraşacağız. İlçemizin sorunlarını tespit edip; istişare ve ortak akılla çözüm yollan arayacak ve dertlerimizin son bulması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bizler bu şehirde yaşıyoruz ve sorunlarını yakından biliyoruz. Şehrimizin yaraları var. Bu yaralan sarmak için gece gündüz çalışacağız. Biz umudumuzu yitirmeyeceğiz. Artık Türkiye’nin Deva partisi var. Çıldırın davası var ve Deva partisinin pırıl pırıl kadroları var. Ben bu vesile ile Çıldır İlçemiz yönetim kuruluna seçilecek arkadaşları tebrik ediyor, Yaşlaşan Kurban bayramınızı tebrik ediyor hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum” diye konuştu.

Çıldır İlçe Başkanı Mücahit Aslan ise, Çıldır Gölünün turizm kazandırılması Aktaş Sınır kapısında serbest ticaret bölgesi oluşturularak ticari faaliyetler ile bölge insanının ekonomisini güçlendirmeyi ilk hedefler olarak belirlediklerini söyledi.

Başkan Aslan konuşmasının devamında şunları söyledi; “İlçe Başkanlığı görevi şahsıma İl Başkanımız tarafından tevdi edildiği günde itibaren kıymetli yol arkadaşlarımla birlikte Genel Başkanımızın ülkemizi hak ettiği yüksek medeniyet seviyesine ulaştırma mücadelesine bizlerde katkı sunmak ülkemizi içinde bulunduğu bu darboğazdan çıkarmak için gece gündüz demeden çalışmaktayız. Ülkemizin güzel günlere ulaştığında inşallah bizlerde doğa harikası âşıkları kendine hayran bırakan Çıldır’ımızın başta Çıldır Gölümüzün turizm kazandırılması sınır kapımızda serbest ticaret bölgesi oluşturularak ticari faaliyetler bölge insanımızın ekonomisini güçlendirmeyi kendimize ilk hedefler olarak belirledik. İnşallah ilk seçimden sonra ülkemiz, ilimiz ve güzel ilçemiz Deva bulacak. Sn. Genel Başkanımızı Ali Babacan önderliğinde ülkemizde özlenen barış, refah, bolluk günleri gelecektir. Bir kez daha katılımlarınızda ötürü hepinize teşekkür ediyor. Kongremizin ülkemize, ilimize, ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyor hepinizi saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.


1

Göle Belediye Başkanı Budak, halk pazarında

2

Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri Başkan Yılmaz'ı ziyaret etti

3

Bağımsız Damal Belediye Başkanı CHP’ye mi geçiyor?

4

İhtiyaç Sahibi Ailelere kurban eti dağıtıldı

5

Akıl Zeka Oyunları İl Finali öğretmen evinde yapıldı