Depremzedeler için hazırlanan yardım tırları yola çıktı

Depremzede vatandaşlara ulaştırmak üzere toplanan 4 tır dolusu yardım malzemeleri AFAD koordinesinde yola çıktı.

GÜNCEL 7.02.2023 16:58:00 0
Depremzedeler için hazırlanan yardım tırları yola çıktı

HABER: ŞENOL KİRMAN

Depremzede vatandaşlara ulaştırmak üzere toplanan 4 tır dolusu yardım malzemeleri AFAD koordinesinde yola çıktı. 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgelere yardım tırları gönderiliyor. Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Ardahan Valiliğinin başlattığı yardım kampanyasına; genç, yaşlı, çocuk her yaştan vatandaşlar büyük destek sağladı. Ardahan’da da depremin ardından yardımsever vatandaşların gayretleriyle toplanan ve acil ihtiyaçların yer aldığı 4 tır dolusu yardım malzemesi deprem bölgelerine dağıtılmak üzere uğurlandı.

Yardım toplama merkezini ziyaret eden Vali Hüseyin Öner, destek sağlayan vatandaşlarımıza ve kurumlarımıza duyarlılıkları dolayısıyla teşekkür etti.

4 tır dolusu yardım malzemesinin yola çıktığını ifade eden Vali Öner şöyle konuştu; “Deprem bölgesine yardımcı olmak üzere bizde Ardahan da ilimizde İçişleri AFAD Başkanlığının tüm Türkiye’ de başlatmış olduğu yardım kampanyasına bizde iştirak ediyoruz, çok yüksek bir katılım söz konusu. Tabi çok büyük bir acı yaşadık, Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketiyle karşı karşıyayız. Gönlümüz onlarla bu 12 ilde yaşayan vatandaşlarımız ile birlikte kalbimiz onlarla birlikte atıyor bunu da Ardahanlı hemşerilerimiz bugün burada ispat etti gösterdiler, ben yürekten teşekkür ediyorum kendilerine. Sağ olsunlar bugün 4 tır kadar yardım malzemesini inşallah yola çıkarmış olacağız. İlerleyen günlerde de depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya onlara destek olmaya devam edeceğiz. Ben bu vesile ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah en kısa sürede enkaz altında kalan kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımıza da yardımcı olmak suretiyle onları da inşallah hayata döndürürüz” dedi.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!