Depremzedeler için çuval çuval odun gönderdiler

Ardahan Yalnızçam Hasköy’de köylüler, depremzedeler soğukta üşümesin diye afet bölgesine çuvallarla odun gönderdiler.

GÜNCEL 10.02.2023 12:49:00 0
Depremzedeler için çuval çuval odun gönderdiler

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Yalnızçam Hasköy’de köylüler, depremzedeler soğukta üşümesin diye afet bölgesine çuvallarla odun gönderdiler. Depremin ardından en sıkıntılı konulardan biri olan ısınma sorunu için Yalnızçam Hasköy’de köylüler deprem bölgesine gönderilmek üzere yakacak odun topladı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrası Ardahan’da yardım faaliyetleri olanca hızlı sürüyor. Deprem bölgesinde ki elektrik ve doğalgaz sorunundan kaynaklı ısınma ihtiyacını gidermek üzere harekete geçen orman köyü olan Yalnızçam Hasköy’de köylüler soğuk havayla da mücadele eden deprem bölgesi için yakacak odun topladı. Motorlu testere ve baltalarla yakmalık hale getirilen odunlar çuvallara doldurularak deprem bölgesine gönderilmek üzere yardım toplama merkezine teslim edildi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren köy muhtarı Özkan Gültekin, “Ülkemizde maalesef kötü bir afet yaşandı ve 10 ilimiz etkilendi. Tüm Türkiye depremzedeler için ele ele verdi. Depremzedelerimiz soğuk hava şartlarıyla da mücadele ediyorlar. Bizde Yalnızçam Hasköy olarak yakacak odun yardımında bulunmak istedik. Köylülerimizle ele ele vererek deprem bölgesinde ki vatandaşların yakacak ihtiyacını karşılamak için odun topladık. Odunları kesip çuvallara doldurarak hazır hale getirdik. Vatandaşlarımıza ısınma konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Odunların deprem bölgesine gönderilmesi için yardım toplama alanına teslim ettik. Allah herkesten razı olsun. İnşallah bundan sonra böyle felaketler yaşanmaz” dedi.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak