DEMİRCİ, TOBB KOMİSYON TOPLANTISINA KATILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Komisyonu, video konferans aracılığıyla toplandı.

16.04.2020 10:06:20 0
DEMİRCİ, TOBB KOMİSYON TOPLANTISINA KATILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Komisyonu, video konferans aracılığıyla toplandı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan´ın katılımıyla gerçekleşen toplantıya, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci´de katıldı.

Covid-19 salgınının ekonomiye etkilerinin ele alındığı toplantıda, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan, bu süreçte TOBB tarafından Koronavirüs salgınının ekonomiye etkilerini azaltmaya yönelik alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hakkında oda başkanlarına bilgi verildi.

ATSO Başkanı Çetin Demirci, Komisyon toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından üyelerin beklentilerini karşılayacak çalışmaları maddeler halinde açıkladı.

1) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Yeni Nefes Kredisi için Türkiye Bankalar Birliği ile görüşmelere başladı.
2) 2020 yılı peşin vergilerinin alınmaması
3) Yeni kurulan şirketlerinde işe devam kredisi ve Nefes kredisinden yararlanması amacıyla ilgili mercilerle görüşmeler devam etmektedir.
4) Kamu kurumlarından alacağı olan üyelerimizin kamudaki alacaklarının tahsili konusunda sıkıntı yaşamayacakları konusunda ilgili kurumların talimatlandırıldığı bilgisi alınmıştır
5) Koronavirüs (kovid-19) salgını kapsamında kamu ihalelerinde iş alan müteahhitler (yükleniciler), ihalesini aldıkları işlerin sözleşmeye uygun olarak tamamlanması konusunda salgın sebebiyle zorluk yaşamaları hâlinde ilgili idareye başvurarak mücbir sebep savunması yapabileceği gibi fiyat tadilatı yoluna ya da sözleşme fesih yoluna gidebileceği kamu kurum ve kuruluşlara iletilmiştir.
6) İşe Devam Kredisi kapsamında Hazine destekli KGF kefaleti 100 milyar liraya, kullanılabilecek kredi limiti 125 milyar liraya çıkarılmıştır.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak