Davutoğlu, Ardahan´da STK temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin yarın yapılacak olan Ardahan 1. Olağan İl Kongresine katılmak üzere geldiği Ardahan´da STK temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

28.07.2020 12:27:20 0
Davutoğlu, Ardahan´da STK temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin yarın yapılacak olan Ardahan 1. Olağan İl Kongresine katılmak üzere geldiği Ardahan´da STK temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi. 

Hava yolu ile Kars´a gelen ve buradan karayolu ile Ardahan´a geçen Davutoğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Celil Toprak ve partililer tarafından karşılandı. Kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Davutoğlu, daha sonra STK temsilcileri ve basın mensupları ile bir restoranda bir araya geldi. STK temsilcilerini dinleyen ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, ´´Gelecek Partisi´ni 12 Aralık´ta kurup 13 Aralık itibarı ile de ülkemizde yeni bir ufuk çizmeye çalıştık. Büyük sıkıntılardan geçiyoruz. Geçmişte maalesef birlikte olmakla birlikte bugün yönetenler bu sıkıntıları anlayacak durumda değiller. Bir sanal dünyada Türkiye´nin çok iyi olduğunu zannediyorlar. Ama maalesef hem demokrasi noktasında ciddi sıkıntılarımız var, temel hak ve özgürlükler. Hem siyasal haklar bağlamında genel atmosferde bir korku atmosferi var. Ayasofya´ya herkes destek verdi ama davet edilenlerle edilmeyenler arasında da kutuplaşma oldu. Toplumun huzura ihtiyacı var. 83 milyon ortak bu vatanın sahipleriyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye´de ehliyet ve liyakatın gözardı edildiğini söyleyen Davutoğlu, ´´Refahı halka yaymak için siyasetteyiz. Ama şimdi bu salgın sonrasında halk gittikçe fakirleşiyor. Başbakanlığı bıraktığımız 4 yıl önce milli gelirimiz 11 bin dolar iken, şimdi 9 bin dolar. Yani halk yüzde 20-25 civarında fakirleşti" dedi.

67 ilde örgütlendiklerini hatırlatan Davutoğlu, Gelecek Partisi´ni 150 kişi ile birlikte yeni bir vizyon için kurduklarını, gözlerinin hep doğuda olduğunu, bu nedenle Ardahan´ı önemsediklerini söyledi. Yarın yapılacak olan kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Davutoğlu, "Yarın Ardahan´dan bir ses vereceğiz ta Edirne´ye, Kura Nehri´nden Meriç Nehri´ne ses vereceğiz. Ve şunu diyeceğiz, ´Türkiye´nin batısında ne varsa, hangi imkan varsa doğusunda da olacak.´ Ben buraları iyi bilirim. Başbakan olmadan önce son ziyaretimi buraya yapmıştım. Yani Ardahan´ın suyunu içtik başbakan olduk. Kura Nehri´ne dokunduk. Buralar bereketli topraklardır. Ve buralardan bu kadar göç yaşanmış ise bu bereketli toprakları kullanamıyoruz anlamına geliyor" diye konuştu.

Davutoğlu, bütün Türkiye´yi Kafkaslara bağlayan Ardahan´a her türlü imkanı sağlamaya gayret edeceklerini sözlerine ekledi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı