DARICA'DA ARDAHAN RÜZGARI ESECEK

Darıca Ardahanlılar Derneği Başkanı Bülent Işık, Ardahan Tanıtım Günleri öncesi Ardahan’a gelerek gazetemizi ziyaret etti.

GÜNCEL 27.01.2022 12:43:00 0
DARICA

Darıca Ardahanlılar Derneği Başkanı Bülent Işık, Ardahan Tanıtım Günleri öncesi Ardahan’a gelerek gazetemizi ziyaret etti.

BAŞKAN BÜLENT IŞIK ARDAHAN MEDYASI İLE BİR ARAYA GELDİ

Darıca Ardahanlılar Derneği tarafından 4-5-6-7-8-9 Şubat 2022 tarihinde Darıca Kapalı Pazarda yapılacak olan Ardahan Tanıtım Günleri öncesi Başkan Bülent Işık Ardahan’a gelerek gazetecilerle buluştu ve çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

22 köy ile ilçe derneklerinin tam destek verdiği ve bölgede ilk defa yapılacak olan Ardahan Tanıtım Günleri, ilimizin yemek ve yöresel kültürünün tanıtılmasında önemli bir yer edinecek. Darıca da başarılı çalışmalara imza atan Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, kentin tanıtımı için STK temsilcileriyle Ardahan’ın sorunlarına yönelik genel durum değerlendirmesinde de bulunmuştular. 

Darıca Ardahan İl Derneği öncülüğünde düzenlenecek tanıtım etkinliğinde, Darıca Kapalı Pazar alanında Ardahan ilinin yöresel ürünlerinin satışa sunulacağı 40 adet stant kurularak ziyaretçilere hizmet verecek.

Ardahan Tanıtım Günleri kültürel etkinlikler programı kapsamında; Gebze'de yaşayan Arda-hanlı ünlü sunucu Çiler Boylu'nun sunumuyla başta Ardahanlı ünlü sanatçı Yudum ve Halk ozanı Maksut Koca olmak üzere yöresel sanatçılar Murat Güler, Mehmet Kılıç, Mehmet Akbulut, Serhad Özer, Mahsun Serhat, Oğuz Sözbir, Atilla Özdemir, Tolga Doğanay Aşıklar, Tacettin Dursunoğlu ve Tahir Taşdemir tarafından konserler verilecek. Stant ve fuar organizasyonu Deva Grup&Ajans 25'in katkılarıyla halk oyunları ekipleri eşliğinde eğlence etkinlikleri düzenlenecek.

Ardahan’ın tarihsel ve kültürel tanıtımı için başta Ardahanlı tanınmış Yazar Alper Akçam olmak üzere çok sayıda Ardahanlı yazar kitapları için imza günleri düzenleyecek ve Ardahan'ın tarihi ile ilgili konuşmalar yapacak. 

4 Ocak 2022 tarihinde açılacak olan Ardahan Tanıtım Günleri’nin resmi açılışı ise 5 Ocak 2022 tarihinde Ardahan Valisi, Ardahan Belediye Başkanı ve Ardahan Ticaret Odası Başkanı ile Ardahan İlçe Belediye Başkanları ve Darıca İlçe protokolünün katılımı ile gerçekleştirilecek. 

Tanıtım stantlarında Ardahan ilinin pişmiş etli mantı, feselli, katmer, gevrek, bişi ve ayran çorbası gibi meşhur yiyecekleri sunulacak. Ayrıca kaşar peyniri ve diğer Ardahan peynir çeşitleri, Ardahan balı ve kaz eti gibi yörenin değerli ve lezzetli yiyecekleri satın alınabilecek. 4-5-6-7-8-9 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşecek Ardahan Tanıtım Günleri’nin vatandaşlardan yoğun ilgi görmesi bekleniyor. 

Ardahan Tanıtım Günleri hakkında açıklamalarda bulunan Darıca Ardahanlılar Dernek Başkanı Bülent Işık, “Şubat ayında Darıca da yapacağımız tanıtım günleri etkinliği için Ardahan Valimiz Hüseyin Öner, Ardahan Belediye Başkanımız Faruk Demir, STK başkanlarımız ile bir araya gelerek daha etkin bir tanıtım programı nasıl yapabilir görüş alış verişinde bulunduk. Dernek olarak amacımız ilimizin tanıtımını ülke genelinde ve Kocaeli ilinde duyurmaktır. Darıca’da ki hemşehrilerimiz, Belediye Başkanları, İş insanları, siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek tanıtım günümüze davet ettik, Darıca Ardahanlılar Derneği olarak tanıtım günlerinde öncelikli amacımız hemşehri birliğini korumak ve kentimize bir nebzede olsa katkı da bulunmaktır. Tanıtım Günleri’nde bölgemizin yöresel ürünleri sergilenecek ve 4 gün devam edecek” dedi.


1

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

2

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

3

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

4

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

5

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür