DANIŞTAY´DAN İŞÇİLERE MÜJDE!

Avukat Osman Nuri Yıldız, Ardahan kamuoyunun gündemini uzun süredir meşgul eden 57 işçinin işten çıkarılması ile ilgili olarak beklenen Danıştay kararının geldiğini açıkladı.

28.12.2020 18:09:23 0
DANIŞTAY´DAN İŞÇİLERE MÜJDE!

ŞENOL KİRMAN

Avukat Osman Nuri Yıldız, Ardahan kamuoyunun gündemini uzun süredir meşgul eden 57 işçinin işten çıkarılması ile ilgili olarak beklenen Danıştay kararının geldiğini açıkladı.

2017 yılında Ardahan İl Özel İdaresine alınan 57 işçinin usulsüz alındığı gerekçesiyle 4 Aralık´ta işlerine son verilmişti.

57 işçinin işten çıkarılması ile ilgili Anıl Aksel´in Avukatı Osman Nuri Yıldız´ın itirazı üzerine Danıştay´ın verdiği karar ile işçilerin işe dönmesini sağlanacak.

Avukat Osman Nuri Yıldız, Danıştay´ın kararına göre, Ardahan İl Özel İdaresine alınan 57 işçinin işe alımlarında usulsüzlük olmadığını belirtilerek, işçilerin işlerinde kalıcı olarak devam edeceğini söyledi.

Danıştay 1. Dairesi´nin 2020/1332 esas 2020/1369 karar sayılı kararı ile işten çıkarılan işçilerin işten çıkarılma gerekçelerinin yerinde olmadığı sabit olmuştur diyen Avukat Osman Nuri Yıldız, ?Danıştay kararına göre, KÖYDES üzerinden çalıştırılan işçilerin ödemelerinin İl Özel İdaresi tarafından yapılması ve İl Özel idaresi bünyesinde çalıştırılıyor olmaları sebebiyle 375 sayılı Kanun Hükmünde kararname kapsamında bulundukları, adli sicil kaydında hükümlü kaydı bulunan kişilerin ise eski hükümlü statüsünde kadroya geçmelerinin yasaya uygun olduğu Danıştay kararı ile hükme bağlanmıştır? dedi.

Bundan sonraki süreçte Ardahan il Genel Sekreterliği tarafından yapılan yanlış işlemin geri alınması gerektiğini belirten Avukat Osman Nuri Yıldız, Danıştay kararı doğrultusunda idarenin işlem tesis etme mecburiyetinin bulunduğunu, işçilerin yeniden mahkeme süreçleri ile uğraştırılmamaları gerektiğini ifade etti.

Avukat Yıldız, Süreci siyasetle ilişkilendirmeye kimsenin hakkı yoktur. Danıştay´ın bu kararı hukukun doğru uygulandığı, olması gereken beklenen bir karar olduğunu sözlerine ekledi.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı