Damal´da kayıp hayvanları jandarma drone ile buldu

Damal´da kayıp 132 küçükbaş hayvan, jandarma ekiplerinin drone yardımıyla 5 kilometre uzaklıkta bulundu.

25.10.2020 11:34:45 0
Damal´da kayıp hayvanları jandarma drone ile buldu

ŞENOL KİRMAN

Damal´da kayıp 132 küçükbaş hayvan, jandarma ekiplerinin drone yardımıyla 5 kilometre uzaklıkta bulundu.

Damal İlçesine bağlı Burmadere köyünde hayvancılıkla uğraşan Feramuz Edemir´in 132 adet küçükbaş hayvanı kayboldu.

Hayvanların sahibi feramuz Edemir´in hayvanlarını bulamayınca durumu Damal İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirildi.

Bölgede drone desteğiyle geniş çaplı çalışma yapan ekipler, sürüyü 5 kilometre uzaklıkta Eskikılıç köyü sınırları içerisinde buldu.

Jandarma komutanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada;

?23.10.2020 günü saat 07:00  sıralarında Damal İlçesi Burmadere Köyünde ikamet eden Feramuz Edemir isimli şahıs 156 Jandarma İmdat hattını arayarak evinin yanında bulunan ahırındaki 132 adet küçükbaş hayvanının ahırında olmadığını, çalınmış olabileceğini beyanla ihbarda bulunmuştur.

Vatandaşımızın ihbarına istinaden Damal İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerimiz  derhal olay yerine intikal ederek, olay yeri ve çevresinde gerekli araştırmaları yapıp civardaki güvenlik kameralarını inceledikten sonra hayvanların çalınabileceği değerlendirilerek, Drone ile bölgede geniş çaplı arama ve tarama faaliyetlerine başlamıştır. Damal İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri; Drone ile yaptığı araştırmada kayıp hayvanların Damal İlçesi Burmadere Köyünün 5 km. kuzeyinde Eskikılıç Köyü sınırları içerisinde arazide bulmuştur. Küçükbaş hayvanların (2) tanesinin kurt sürüleri tarafından parçalandığını tespit etmiş olup, hayvanların geriye kalan (130) tanesi mağdur Feramuz Edemir´e teslim edilmiştir.

Vatandaşımızın mağdur olmaması ve emeğinin karşılığı olan hayvanlarının bulunması için Jandarma olarak tüm imkân ve kabiliyetlerimizle seferber olmaya devam edeceğiz? denildi.


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler