DAGC’dan Ardahanlı gazetecilere 3 ödül

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından düzenlenen ´Yılın Başarılı Gazetecileri Yarışması´nın sonuçları açıklandı.

GÜNCEL 24.12.2023 13:48:00 0
DAGC’dan Ardahanlı gazetecilere 3 ödül

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından düzenlenen ´Yılın Başarılı Gazetecileri Yarışması´nın sonuçları açıklandı. Ardahan´lı gazetecilerden DHA Muhabiri Deniz Başlı, İHA Muhabiri Olgun Yıldız ve AA Muhabiri Günay Nuh, yarışmada ödül almaya hak kazandı.

Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Bayburt, Muş ve Tunceli illeri ile ilçelerinde görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşlarından çok sayıda gazetecinin katıldığı yarışmada, yaklaşık 200 başvuru değerlendirildi. Değerlendirme sonucu 19 dalda yerel ve yaygın kategoride ödüle layık görülen eserler belirlendi. Yarışma dallarına, gazete ve televizyonlarda kullanımı dikkate alınarak karikatür ve dron görüntüsü kategorileri de eklendi.

DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy törende yaptığı konuşmada 2022 yılı başarılı gazeteciler ödül törenini pandemi ve ardından yaşanan deprem nedeniyle yapamadıklarını ifade ederek 2023 yılı sonunda, yeni yıla girmeden ödülleri sade bir törenle hak sahiplerini verdiklerini söyledi. Bölgede çalışmanın zorluklarını anlatan Özsoy, ödül almaya hak kazanan gazetecileri tebrik etti. Yapılan konuşmaların ardından ödüller, Atatürk Üniversitesi Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Ana Bilim Dalı Başkanı ve Kurumsal İletişim Direktörü Prof. Dr. Besim Yıldırım, DAGC Başkanı Özsoy, AA Erzurum Bölge Müdürü Yunus Okur ve Basın İlan Kurumu Erzurum Şube Başkanı Tahsin Şahin ile diğer gazeteciler tarafından sahiplerine verildi.

Yapılan değerlendirmede, Haber dalında ; DHA Muhabiri Deniz Başlı´nın (Kabus geri döndü), Çevre ve Yaşam fotoğraf dalında; İHA Muhabiri Olgun Yıldız´ın (Çırdır Gölü) ve AA Muhabiri Günay Nuh´un (Pelikanlar susadı) eserleri ödüle layık görüldü.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak