CUMHURİYET-KAZIM ARICI

Siz Yola çıkın, yol size görünür.

GÜNCEL 3.11.2023 16:02:00 0
CUMHURİYET-KAZIM ARICI

Siz Yola çıkın, yol size görünür.
Öyle bir Ülke ki, tarih boyu işgallere uğramış, yanmış yıkılmış, katliamlara  maruz kalmıştı. Bitmez tükenmez harpler Anadolu insanını yok etmiş. Anaların dolu olduğu bir ülke haline getirmişti. Geçmişin acıları bitmemiş gibi, Ülke yeniden baştan başa işgale uğramıştı. Bir zamanlar dünyayı titreten koskoca Osmanlı Devleti ne acıdır ki, aç kurtlar tarafından parça parça koparılıyordu. Zamanın iktidarının kurtuluş için yapacağı hiçbir şey yoktu. Bu durumu gören On iki vatanperver zaman zaman bir araya toplanıp duruma çare arıyorlardı. Düşman askerleri İstanbul sokaklarında dolaşırken bizim yurtsever on iki kahraman Atatürk başkanlığında toplanarak ne yapmak gerektiğini düşünüyorlardı. En son verilen karar Anadolu’da mücadele etme kararına vardılar. 19 Mayıs 1919 ‘da Samsuna çıktılar. Bu çıkış özgürlüğü giden ilk kıvılcımdı. O büyük kurtarıcı en son mahirane hareketleriyle en çok din adamlarını yanına toplamıştı. Bir yan dan da kongrelere devam ediyordu. Her gittiği yerde düşmandan kurtulmak için birlik ve beraberliğe çağırıyordu. İlk kongre Sivas ta başlamıştı. Erzurum ve Sivas kongreleri çok önemliydi. Bu kongrelerin arkasından 23 Nisan 1920 de Büyük Millet Meclisi açılıyordu. Meclis oturumları tartışmalarla geçiyordu. Fakat Atatürk ün ikna gücüyle hepsini inandırıyordu. Artık bir Devlet kurulmuştu. Öyle bir mücadele veriliyordu ki,  top yekün Miletimiz kurtuluşun yanındaydı. 
Tük Milletinin onuruna yakışır Cumhuriyet idaresi kurulmuş oluyordu. Bizlere bu Cumhuriyeti kanlarıyla, canlarıyla emanet eden ve şimdi toprak altında ki Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 
Büyük Atatürk Devletin devamlılığı için anayasaya konmak üzere altı temel, ilke altıda yedek ilke olarak belirlemişti. Bu yedek ilkeleri sizlere sunuyorum.
Temel altı ilke şöyledir.
Cumhuriyetçilik, Laiklik, Milliyetçilik, Devletçilik, inkılapçılık Ve Halkçılık. Bu temel ilkeleri pekiştirmek için altı da yardımcı ilkeler konulmuştur. Onları da şöyle sıralayabiliriz.
Milli Egemenlik, Hürriyet ve Bağımsızlık, Yurtta ve cihan da barışçılık, Çağdaşlık, Milli Birlik ve berberlik, İnsan sevgisi, Bilimsellik ve Akılcılık. Demek istiyor ki, bu ilkeler ışığın da Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak ve yaşatılacaktır.

  Bende Atatürk’üme şöyle diyorum;
Teşekkürler ATAM:
Çizdiğin haritana baktım bugün
Bölünmez ülkem bütündür dedin.
Diktiğin fidanı büyüttüm her gün
Milletime armağan Cumhuriyet dedin.
Okudum Köy Enstitüde aydınlık için 
Koyduğun ilkeleri  korumak için
Manevi mirasım akıl fikirdir dedin
Çağdaş dünyaya ulaşmak için.

Atatürk rehberimdir,  bilim yolum
Çağdaş, laik Türkiye yolumdur benim
Barış , kardeşliği  her dem özlerim
Kör olsa da her ikice gözüm.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını Ardahan İlimizde büyük bir coşkuyla kutlamış olduk. Kutlama töreninde hazırlanmış olan tüm proğramı doyurucu olarak gördüm. Sayın Valimizin konuşmaları Cumhuriyetimiz niteliklerine göre gayet güzel ve doyurucuydu. Kendilerine Ardahan çalışmaları  için başarılar diler,  Saygılar sunarım.
 


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak