Cumhuriyet Halk Partisi 97. Yılında çelenk sunumu yaptı

Cumhuriyet Halk Partisinin 97. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ardahan Milli Egemenlik parkında Atatürk Anıtına çelen sunumu yapıldı.

9.09.2020 10:38:08 0
Cumhuriyet Halk Partisi 97. Yılında çelenk sunumu yaptı

BEDRETTİN ŞUAY

Cumhuriyet Halk Partisinin 97. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ardahan Milli Egemenlik parkında Atatürk Anıtına çelen sunumu yapıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan il Başkanı Yalçın Taştan Yaptı, Taştan, konuşmasında Temelleri 4 Eylül 1919´da Sivas Kongresinde attığınız 9 Eylül 1923´te de kurduğumuz Cumhuriyet Halk Partisinin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk cemiyetinin emperyalizm karşısındaki kararlığını Kuvayi Milliyenin işgal orduları karşısındaki azminin,97 kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegâne amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye´yi inşa etmektir. Dedi.

Taştan, ilke ve devrimleriniz ile II. Yüz yıla çağrı beyan namemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinde de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi´nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz dedi.

Programa Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP İl Başkanı Yalçın Taştan ve parti mensupları katıldı.

 


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı