Covid-19 tedbirlerine uymayan ve kumar oynayan 12 kişiye ceza

Ardahan´da 12 kişiye, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uymamak ve kumar oynamaktan toplam 37 bin 800 lira ceza kesildi.

GÜNCEL 17.02.2021 15:07:59 0
Covid-19 tedbirlerine uymayan ve kumar oynayan 12 kişiye ceza

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da 12 kişiye, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uymamak ve kumar oynamaktan toplam 37 bin 800 lira ceza kesildi.

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması döneminde ?ev ve iş yerlerinde kumar oynanmasının önlenmesine? yönelik operasyonlar gerçekleştirdi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kovid-19 önlemlerine rağmen kumar oynandığı belirlenen Çıldır ilçesine bağlı Sabaholdu ile Göle ilçesine bağlı Tellioğlu köylerinde bazı adreslerde denetim yaptı.

Ardahan İl Jandarma komutanlığından yapılan açıklamada;

?Çıldır Sabaholdu köyünde bir şahsın evinde, 5 kişinin sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek kumar oynadıkları tespit edilmiştir. Kumar oynayan 5 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal suçundan kişi başı 3.150 TL olmak üzere toplamda 15.750 TL idari para cezası uygulanmak üzere tutanak tanzim edilmiş olup, ev sahibi hakkında ise ?kumar için yer ve imkan sağlama? suçundan soruşturma başlatılmıştır.

Göle Tellioğlu köyünde bir şahsın işletmeciliğini yaptığı bakkal dükkanında 7 kişinin sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek kumar oynadıkları tespit edilmiştir. Kumar oynayan 7 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal suçundan kişi başı 3.150 TL olmak üzere toplamda 22.050 TL idari para cezası uygulanmak üzere tutanak tanzim edilmiş olup, iş yeri sahibi hakkında ise ?kumar için yer ve imkan sağlama? suçundan soruşturma başlatılmıştır.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile çok sayıda kumara konu iskambil kağıtları, okey takımları ve 1 adet kumarda kullanılan makineye el konulmuştur? denildi.


1

Ardahan’da uyuşturucu operasyonu

2

Ardahan’da bayramın 'tatlı telaşı' şimdiden başladı

3

Ardahan’da taksi durakları yenileniyor

4

Gürçayırlılar taziye evine kavuştu

5

Espina Bayan Kuaförü yeni yerinde hizmete açıldı