ÇOCUKLARA GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ AŞILANIYOR

Ardahan’da Sıfır Atık Projeleri ile çocuklara geri dönüşüm bilinci aşılanıyor.

GÜNCEL 7.06.2022 14:06:00 0
ÇOCUKLARA GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ AŞILANIYOR

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan’da Sıfır Atık Projeleri ile çocuklara geri dönüşüm bilinci aşılanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile hayata geçirilen Türkiye Çevre Haftası, Ardahan’da çeşitli programlarla kutlanıyor. Ardahan Üniversitesi Bir Düşüncem Var Gençlik Kulübü, “Sıfır Atık” temasıyla kutlanan Türkiye Çevre Haftası’nda farkındalık çalışmasına imza attı.

Çöpe giden atık miktarını azaltmak için harekete geçen Bir Düşüncem Var Gençlik Kulübü, çocuklara farkındalık kazandırmak amacıyla etkinlik düzenledi. Böylece çocuklar hem keyifli zaman geçirdi, hem de atıkların geri dönüşümü konusunda bilgi sahibi oldu. Etkinlikte, atık malzemelerden eşyalar üretilerek, çocuklara çevre ve geri dönüşüm bilinci aşılanıyor. Öğrencilerin çöpe giden atıkları ayırma konusunda duyarlı olmalarına katkı sağlanıyor.

Milli Egemenlik Parkında düzenlenen etkinliğe Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Faruk Demir, Üniversitesi Bir Düşüncem Var Gençlik Kulübü üyesi gençler ve çocuklar katıldı.

Bir Düşüncem Var Gençlik Kulübü üyesi gençler, Türkiye Çevre Haftası’nda “Sıfır Atık Projesi” kapsamında çocuklarla birlikte atık malzemelerden yumurta kolisi, pet şişe, pet kavanoz, tuvalet kağıdı rulosu, oyuncak, kalemlik, saksı gibi eşyalar ürettiler. Sergiye ziyaretçiler büyük ilgi gösterirken ürünler vatandaşlar tarafından büyük beğeni aldı.

Etkinlikte, çocuklar Palyaço, Batman ve Süpermen eşliğinde çeşitli oyunlar oynayarak eğlendiler.


1

Teknoloji Bağımlılığına Karşı eğitim verildi

2

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

3

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

4

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

5

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı