Çocuklar depremin acısını unutmaya çalışıyor

Ardahan’da misafir edilen depremzede çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

GÜNCEL 26.02.2023 13:15:00 0
Çocuklar depremin acısını unutmaya çalışıyor

HABER: ŞENOL KİRMAN

Afet bölgesinden Ardahan’a gelen depremzede çocuklara yönelik sosyal ve sportif faaliyetler tüm hızıyla sürüyor.

Ardahan’da misafir edilen çocuklar, deprem felaketinin ruhlarında oluşturduğu etkiyi azaltmak, bir nebze olsun moral bulmak ve yaşadıklarını unutmaları için eğitsel oyunlar oynuyor ve spor yapıyorlar.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçesinde 6 Şubat günü meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası Ardahan’a gelen depremzedeler için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, depremin yaralarını sarmak, acılarını hafifletmek ve çocukların sosyal uyum sürecini hızlandırmak adına çeşitli etkinlikler düzenliyor. Geçtiğimiz hafta Yalnızçam Kayak merkezinde etkinlik gerçekleştirilmiş, afeti yaşayan çocuklar kızak ve kayak ile buluşmuştu. Çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler hazırlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, son olarak sporcu fabrikasında çocukların motorik ve zihinsel becerilerini geliştirmek adına eğitsel ve rekreaktif spor faaliyetleri düzenledi. 

Yaşadıkları felaketin ruhlarında oluşturduğu etkiyi bir an olsun unutan çocuklar, birçok spor branşında etkinlik yaparak eğitsel oyunlar oynadılar.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler