Çoban seçiminin önemi bir kere daha ortaya çıktı

Çobanın dikkatsizliği sonucu gözden kaybolan 7 büyükbaş hayvan, jandarmanın titiz çalışması sonucu bulunarak sahiplerine teslim edildi.

ÇEVRE 6.09.2021 17:31:50 0
Çoban seçiminin önemi bir kere daha ortaya çıktı

ŞENOL KİRMAN

Çobanın dikkatsizliği sonucu gözden kaybolan 7 büyükbaş hayvan, jandarmanın titiz çalışması sonucu bulunarak sahiplerine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, Ardahan Merkez Ağaçlı Köyünde ikamet eden S.Ö. ve C.Ö. isimli vatandaşlar kendilerine ait 7 adet büyükbaş hayvanı otlatması için köy çobanına emanet etti. Otlatmak için hayvanları meraya götüren çoban dikkatsizliğinin kurbanı oldu ve hayvanlar ortadan kayboldu.

Bunun üzerine hayvanları kendi çabaları ile bir türlü bulamayan S.Ö. ve C.Ö. isimli vatandaşlar Hasköy Jandarma Karakol Komutanlığına müracaat ederek çalındı şüphesiyle çobandan şikayetçi oldular.

Vatandaşların müracaatını değerlendiren Jandarma ekipleri kayıp hayvanların bulunması için 8 özel ekip oluşturularak çalışma başlattı.

Çobanın dikkatsizliği sonucu kaybolan ancak hırsızlık var diye bildirilen hayvanlar 8 özel ekibin uzun uğraşları ve titiz çalışmaları sonucunda; 04 Eylül 2021 günü kayıp hayvanların 1´i Hacıali Köyünde arazide başıboş halde, 6 adedi ise Kars´ın Susuz İlçesi Kurugöl Köyünde başıboş halde bulunarak sahiplerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Jandarmadan yapılan açıklamada, ?Meydana gelen olayda görüldüğü üzere vatandaşlarımızın alın teri olan hayvanlarını emanet edecekleri çoban seçimi yaparken daha dikkatli olmaları ve çoban seçimine özen göstermeleri önem arz etmektedir? denildi.


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR