ÇIRAKLIKLA BAŞLADI 2 İŞYERİ AÇTI

Ardahan´da 16 yaşında çıraklıkla başladığı mesleğinde hem okuyup hem çalışan Yener Kahya iki işyeri kurdu.

GÜNCEL 6.04.2021 11:26:19 0
ÇIRAKLIKLA BAŞLADI 2 İŞYERİ AÇTI

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da 16 yaşında çıraklıkla başladığı mesleğinde hem okuyup hem çalışan Yener Kahya iki işyeri kurdu. 2015 yılında kendi işyerini açan ve doğalgaz kombi servisi hizmeti veren Yener Kahya, Ardahan´ın ardından ikinci işyerini Artvin´de açtı.

Ardahan´da yetkili servis sektöründe çekirdekten yetişen isimlerden biri olan Yener Kahya, mesleğe 16 yaşında giriş yaptı. Henüz çocukluk yıllarındayken bir elektronik yetkili servisinde çırak olarak çalışan Kahya, sonra kalfalığa ve ustalığa yükseldi.  Kendi iş yerini kurmak hayallerinde bile yokken; 6 yıl önce aldığı bir karar onu şimdi 2 işletme sahibi konumuna getirdi.

Başarı hikayesini gazetemize anlatan Yener Kahya, ?2007 yılında çıraklıkla başlayarak hem okuyup hem de çalıştım. Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü´nden mezun olduktan sonra 2014 yılına kadar kalfa olarak çalıştım. 2015 yılında 25 yaşında kendi iş yerimi açtım ve 2016 yılında doğalgaz kombi servisliğini aldım. 2021 yılında ise Artvin şubemizi açtık. Bosch ve Buderus markaların yetkili servisliğini yapıyorum. Kendi işyerimi kurmak hayallerimde bile yoktu. Şuan çok şükür Ardahan ve Artvin´de işyerlerim var. Bu süre içerisinde sabır ve gayret göstererek işimi her yönüyle öğrenmeye çalıştım. Mesleğimi seviyorum, binlerce müşterilerimize hizmet vererek onların taleplerini karşılamaya çalıştık. Bizde öncelikle müşteri memnuniyeti gelir ve bunu başardığımıza inanıyorum. Kendimi hep müşteri yerine koyarak hizmet vermeye çalıştım. Bu hizmetin Ardahan´la kalmaması gerektiğini düşünerek Artvin´de de şubemizi açtık. Ardahan´da olduğu gibi Artvin´de de müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için çalışacağız. Buradaki gayretimiz Ardahanlı olarak başka illerde hizmet vermek. Benim gibi meslek lisesi mezunu olan arkadaşları mezun olduktan sonra iş sahibi yapmak ve bu mesleği sevdirmek. İş istihdamına azda olsa katkı sağlamaktır? diye konuştu.


1

Damal mesire alanında temizlik çalışması

2

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı

3

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

4

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti

5

Ceren Abla Kreşinden 23 Nisan etkinliği