Çıldırlı İstanbul´da dünya şampiyonu oldu

?Karatenin Şampiyonlar Ligi´ olarak nitelendirilen Karate 1 Premier League´de Türkiye fırtınası esti.

SPOR 15.03.2021 17:05:57 0
Çıldırlı İstanbul´da dünya şampiyonu oldu

?Karatenin Şampiyonlar Ligi´ olarak nitelendirilen Karate 1 Premier League´de Türkiye fırtınası esti.

Çıldır´ın gururu, ülkenin karatedeki Ronaldo´su Eray Şamdan, İstanbul´daki dev organizasyonda 60 kilo kumite erkeklerde Dünya şampiyonu oldu ve kariyerine bir altın madalya daha ekledi. Yeşilköy´deki WOW Convention Center´da düzenlenen organizasyonda üç altın, dört gümüş ve üç de bronz madalya kazanan Türkiye Milli Takımı ise genel sıralamada ilk sırayı aldı.

Eray Şamdan 60 kilo finalinde Azerbaycanlı Firdovsi Farzaliyev´i zorlu maç sonunda 1-0 mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş ve Enes Özdemir´den oluşan Erkek Kata Milli Takımı finalde Mısır´ı geçerek şampiyon oldu. Kadınlar kumite 50 kiloda Serap Özçelik Arapoğlu finalde Alman rakibi Shara Hubrich´i 4-2 mağlup ederek zirveye çıktı.

Şampiyonumuz Eray Şamdan duygularını şu şekilde paylaştı; ?Organizasyonda tam 180 ülke yarıştı. Çok zor rakipleri mağlup ettim. Açıkçası eleme maçlarında hayli yoruldum. Finalde, büyüklerde dünya üçüncüsü olan kardeş Azerbaycan´dan Firdovsi Farzaliyev´i 1-0 mağlup ettim ve altın madalya kazandım. Pandemi sonrası ilk önemli organizasyon olduğundan İstanbul´daki Premier League olimpiyatlara puan vermedi. Nisan´da Lizbon´daki Premier League ve Mayıs´ta da Hırvatistan´daki Avrupa şampiyonası Tokya Olimpiyat Oyunları´na 1000´er puan veriyor. Bu iki yarışmada da bana lazım olan puanları alıp ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmek için elimden geleni yapacağım. Bir hayalimiz var tabii ki. İnşallah ki bu hayalime kavuşurum ve ülkemi gururlandırmaya devam ederim?.


1

Ardahan’da uyuşturucu operasyonu

2

Ardahan’da bayramın 'tatlı telaşı' şimdiden başladı

3

Ardahan’da taksi durakları yenileniyor

4

Gürçayırlılar taziye evine kavuştu

5

Espina Bayan Kuaförü yeni yerinde hizmete açıldı